Ankara Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de ilk kez 2021 yılında başlatılan doğalgaz desteğini 2022 yılı içinde sürdürme kararı aldı. Belediye tarafından yapılan açıklamaya göre, sosyal yardım alan 180 bin aileye 500’er TL doğalgaz desteği verilecek.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, doğalgaz desteği uygulamasını sürdürme kararı aldı
Fotoğraf: Depophotos

Türkiye’de ilk kez geçtiğimiz yıl Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) tarafından başlatılan doğalgaz desteği uygulaması bu sene de devam edecek. Sosyal yardım alan 180 bin aileye 500’er TL doğalgaz desteği verilecek.

Belediyeden yapılan açıklamada, ödemenin 5 Ocak 2023 tarihinde Başkent Kart’lara yatırılacağı ve sadece doğalgaz ödemelerinde kullanılabileceği belirtildi.

ABB, AKP iktidarının açıkladığı doğalgaz desteğinin verilmemesi durumunda diğer kış aylarında da doğalgaz desteğinin devam edeceğini belirtti.

ABB’nin açıklaması şöyle:

“Kentte yaşayan çocukların eşit şartlarda eğitim görmesi ve gelişimlerini eşit şartlarda sağlayabilmeleri için SMA testinden çocuk tarama testine, et desteğinden kırtasiye ve internet desteğine kadar birçok öncü uygulamayı hayata geçiren Ankara Büyükşehir Belediyesi, doğalgaz desteğine devam ediyor. Hiçbir çocuk üşümesin anlayışıyla Türkiye’de ilk kez geçtiğimiz yıl Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan doğalgaz desteği uygulaması bu sene de devam edecek. Ankara Büyükşehir Belediyesi sosyal yardım alan yaklaşık 180 bin aileye 500’er TL doğalgaz desteği verecek. Sadece doğalgaz ödemelerinde kullanılabilecek.

İlk ödemenin ardından, hükümetin daha önce açıkladığı doğalgaz desteği yatırılmazsa diğer kış aylarında da doğalgaz ödemeleri sürecek. Hükümetin desteği yatırması halinde ise destekler nakdi yardım olarak genel kapsamda devam edecek. Sosyal yardım alan aileler, Başkent Kartları ile abone numaralarını girerek gaz kiosklarından doğalgaz kartlarına yükleme yapabilecek ya da faturalı borçlarını ödeyebilecek.”