Ankara Büyükşehir Belediyesi, okullar için hazır: İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yazı gönderildi

Okulların açılma tarihi yaklaşırken çocukların ve ailelerinin pandemi döneminin olumsuz etkilerinden korunması için alınacak tedbirlerle ilgili birçok soru işareti var. Ankara Büyükşehir Belediyesi de yaklaşık bir ay önce Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne “ortak çalışma ve iş birliği” konusunda resmi yazı yazdı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne 21 Ağustos’ta gönderilen yazıda, “21 Eylül’de açılması planlanan okullarımızdan yoğun bir şekilde dezenfeksiyon ve hijyen malzemesi talepleri gelmektedir. Bu konuda okullarımızın bireysel başvuruları yerine İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Büyükşehir Belediyemizin ortak bir program dâhilinde iş birliği yaparak hareket edilmesinin daha verimli bir çalışma olacağını düşünmekle birlikte bu konu hakkında görüş, öneri ve iş birliğine açık olduğumuz hususunda gereğini bilgilerinize rica ederim” ifadeleri kullanıldı.

BÜYÜKŞEHİR GÖREV BEKLİYOR

Ankara Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ise yaptıkları açıklamada, resmi yazıya Ankara İl Müdürlüğü tarafından cevap gelmesi ile birlikte harekete geçmeye hazır olduklarını belirtti.

Ayrıca okulların açılmasına kısa bir süre kaldığına vurgu yapan yetkililer, çocuklar ve ailelerinin sağlığı için hijyen koşullarının sağlanması için tüm ön çalışmaların tamamlandığını belirtti.