Ankara'da, bir rezidansta, uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden kadın avukat Belen Nesil Coşğun'un erkek arkadaşı olduğu belirtilen Muhammet B, adliyeye sevk edilecek.

Kaynak: İHA
Ankara'da avukat Belen Nesil Coşğun'un ölümü: Erkek arkadaşı adliyeye sevk edilecek
Fotoğraf: AA

Ankara’da 24 yaşındaki avukat Belen Nesil Coşğun'un ölümüne ilişkin gözaltına alınan erkek arkadaşı Muhammet B. adliyeye sevk edilecek.

Olay, dün öğlen saatlerinde Çankaya ilçesi Pak Sokak’ta bulunan bir rezidansta meydana geldi. Söz konusu bölgeden Kadın Destek Uygulaması’na (KADES) gelen çağrıyı değerlendiren güvenlik güçleri, olay yerine bir ekip sevk etti.

Aynı adresten 112’yi arayan başka bir kişi ise, kız arkadaşının silahla intihar ettiğini bildirdi. Olay yerine intikal eden polis ekipleri, rezidans asansörü kapısının önünde 24 yaşındaki Belen Nesil Coşğun’u silahla göğsünden vurulmuş halde buldu.

Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılan genç kadın, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Coşğun'un cansız bedeni otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü.

İhbarın geldiği evde yapılan incelemede yatak odasında kan izleri tespit edildi. Olayda kullanıldığı değerlendirilen silah ise yorganların arasında bulundu.

ERKEK ARKADAŞI GÖZALTINA ALINDI

Olayın ardından Coşğun’un erkek arkadaşı olduğu öğrenilen Muhammet B. polis ekiplerince gözaltına alındı.

Muhammet B'nin ifadesinde olayın intihar olduğunu öne sürdüğü, yaklaşık bir aydır söz konusu evde kaldıklarını, banyoda bulunduğu sırada odadan silah sesi geldiğini ve yatakta yaralı gördüğü kız arkadaşını kucağına alıp asansörün önüne kadar getirip sağlık ekiplerine ihbarda bulunduğunu söylediği öğrenildi.

Emniyette ifade işlemleri süren Muhammet B.’nin başka bir ilde otel işlettiği, evli ve bir çocuk babası olduğu öğrenildi.

Muhammet B'nin emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma çok yönlü olarak devam ediyor.