Başkentte yaşanan su sorunu şehre tekrar su verilmesiyle bitmiş gibi gözükse de Melih Gökçek'e tepkiler sürüyor. Gökçek'e göre ise suçlu ateistler ve solcular

Ankara'da günlerdir yaşanan su sorunu şehre tekrar su verilmesiyle şimdilik bitmiş gibi dözükse de vatandaşların ve meslek odalarının tepkileri sürüyor. Dün de TMMOB Şehir Plancıları Odası, Tüketici Hakları Derneği Federasyonu (TÜDEF) ve ODTÜ öğretim görevlileri yaptıkları açıklamalarda Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'i istifaya çağırdılar. İki gündür televizyon programlarına konuk olarak suçlamaları cevaplayan Melih Gökçek'e göre ise suçlu "ideolojik profesyonel eylemciler" ve "yağmur duası duyunca tüyleri diken diken olan ateistler."

ŞEHİR PLÂNCILARI: GÖKÇEK İSTİFA
TMMOB Şehir Plancıları Odası, Melih Gökçek'i, Ankara'da yaşanan su sıkıntısı nedeniyle istifaya çağırdı. TMMOB'dan yapılan açıklamada, başta Melih Gökçek olmak üzere, su krizini yaratanların sorumluluklarını kabul ederek istifa etmesini ve yapılan görev ihmallerine yönelik tüm sorumlular hakkında İçişleri Bakanhğı'nca soruşturma açılması istendi. Açıklamada, son derece ciddi bir krize neden olan kadroların kentte yaşayanların geleceğinden sorumlu olmaya devam etmesine kesinlikle izin verilmemesi gerektiği vurgulandı. Başta AKP'li belediyeler olmak üzere, bir çok belediyenin, planlı gelişmeyi içselleştirmekten uzak, piyasacı ve anlık çözüm anla-

KIZILIRMAK SUYU ZEHİRLİ
Kızılırmak'tan getirilecek suyun zehirli olduğunu bunun ASKİ tarafından daha önce "sülfat oranının yüksek olduğu" şeklinde de itiraf edildiğini kaydeden Çetin "Melih Gökçek de Kızılırmak suyunun zehirli olduğunu kabul etmiştir. Sayın Gökçek içme suyu farklıdır, kullanma suyu farklıdır; biz Kızılırmak suyunun içme suyu olduğunu zaten söylemiyoruz diyerek Kızılırmak suyunun içme suyu olmadığını dile getirmiştir. Peki Sayın Gökçek içme suyu olmayan bir suyu neden bizim paramızla getiriyorsun, bizim paramızla bizi neden zehirlemeye çalışıyorsun? Üstelik DSİ raporlarına göre en kirli ve en pahalı alternatifi neden seçiyorsun?" sorularını yöneltti.

ODTÜ ÖĞRETİM GÖREVLİLERİ EYLEMDE
Ankara'da yaşanan su sorununa tepki veren bir başka grup ise ODTÜ'lü öğretim görevlileri oldu. ODTÜ öğretim görevlileri adına konuşan Kentsel Politika Planlama ve Yerel it Yönetimler Anabilim Dalı Başkanı Doç.Dr. Tarık Şengül, "Bilimsel akılcılık ve planla madan uzak belediyecilik anlayışı Ankara'nın su sorununun asıl nedenidir. Başta Melih Gökçek olmak üzere, tüm yetkilileri istifaya davet ediyoruz" dedi.Ankara Büyükşehir Belediyesi önünde ü yapılan açıklamada Şengül, Melih Gökçek'i kentin gerçek sorunlarına eğilmek yerine n plansız, programsız ve göstermelik yatılı rımlarla göz boyamaya çalışmakla suçladı, a Gökçek'i istifaya, İçişleri Bakanı'nı da soruşturma açmaya davet eden Tarık Şengül şunları söyledi: 31 "Devlet Su İşleri gibi uzman kurumların ısunduğu projelere maliyet yüksekliğini neden göstererek karşı çıkan anlayış, asli görevi kente su sağlamak olan ASKİ'yi hiçbir rı ulaşım planına dayanmayan, yüksek maliyetli yol genişletme çalışmalarına ve kavşak yapımına yönlendirmiştir."

SAYGINHAN ÇELİK - ZEHRA ŞAHİNDOKUYUCU