Ankara'da etkili olan sağanak nedeniyle çeşitli noktalarda su baskınları yaşanırken, göle dönen yollarda araçlar ilerlemekte zorlandı.

Kaynak: Haber Merkezi
Ankara'da sağanak yağış etkili oldu: Yollar göle döndü, su baskınları yaşandı
Fotoğraf: AA

Ankara'da etkili olan sağanak yağış sebebiyle yollar göle döndü.

Başkentte öğle saatlerinden itibaren yağışlı hava etkisini gösterdi. Kent merkezinde etkili olan yağış olumsuzluklara neden oldu. Sokak ve caddeler göle dönerken, biriken sularının derinliği 50 santimetreye kadar ulaştı.

Araçlar suda ilerleyemedi.

Keçiören ilçesine bağlı Etlik semtinde de bir binanın istinat duvarı, toprak kayması nedeniyle çöktü. Esnaf, su baskını tehlikesine karşı iş yerlerinin önünde kum torbaları ile tedbir aldı.

MANSUR YAVAŞ'TAN AÇIKLAMA

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Twitter'dan yaptığı açıklama ile Büyükşehir Belediyesi personelinin ihbarlara müdahale ettiğini duyurdu. Belediye ekipleri su baskını olan yerlerde tahliye çalışması başlattı. 

Yavaş, şunları kaydetti: 

"Değerli hemşehrilerim, kent merkezinde yarım saat içerisinde afet düzeyinde (m2'ye 38 kg) kuvvetli/fırtınalı sağanak yağış ve dolu yağışı gerçekleşmiştir. 3866 personelimizle tüm ihbarlara tek tek müdahale ediyoruz. Bizlere Başkent 153 çağrı merkezimizden ulaşabilirsiniz."

ANKARA ÇAYI TAM KAPASİTEYE ULAŞTI

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara Çayı'nın tam kapasiteye ulaştığını duyurdu. Yavaş, "Değerli hemşehrilerim, Ankara'da afet seviyesinde yaşanan sağanak yağışlar ve dolu yağışı nedeniyle Ankara Çayı tam kapasiteye ulaştı, taşma noktasına geldi. Bu durum altyapı hatlarımızı doldurmakta ve deşarj sürecini uzatmaktadır. Sahadayız, teyakkuz halindeyiz. Tüm ihbarlara müdahale etmeye devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.