Ankara'da ‘teröre hayır, kardeşliğe evet’ sloganıyla yürüyüş yapıldı

"Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet" sloganıyla bazı meslek odası ve derneklerin çağrısıyla gerçekleştirilen miting için Sıhhiye Meydan'ında toplananlar, Ulus'taki Birinci Meclis'e doğru yürümeye başladı. Bazı işçi ve işveren örgütlerinin organize ettiği mitingde Türk bayrakları taşındı.

Araç trafiğine kapatılan Sıhhiye Meydanı ile yayalara kapatılan Abdi İpekçi Parkı ve çevresinden oluşan toplanma alanı, bomba aramasının ardından saat 15.00'te açıldı. Yürüyüşün organizatörleri kırmızı ve beyaz renkte şapka, bayrak ve düdük dağıttı.

Sıhhiye Meydanı'nda toplananlar, saat 16.40'da Atatürk Bulvarı üzerinden Ulus'taki Birinci Meclis'e doğru "Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet" sloganları atarak yürüdü.

Yürüyüşün önünde TOBB, Memur-Sen, Türk-İş, Türkiye Kamu-Sen, TÜSİAD, MÜSİAD, Türkiye Barolar Birliği ve Hak-İş'in de olduğu 14 dernek ve işveren örgütünün yöneticileri yer aldı.

İSTANBUL'DA AYNI KONSEPTLE SEÇİM MİTİNGİ

Ankara'daki yürüyüşün bir benzeri de Pazar günü İstanbul'da gerçekleştirilecek. Erdoğan'ın talimatıyla kurulan SDP adlı platformun çağrısıyla düzenlenen miting AKP Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla seçim mitingi havasında geçecek.

ankara-da-terore-hayir-kardeslige-evet-sloganiyla-yuruyus-yapildi-72540-1.