Ankara'da UKOME toplantısında bugün alınan kararla toplu ulaşıma yüzde 57 zam yapıldı. Tam bilet 9.5 TL'den 15 TL'ye, öğrenci bileti ise 4.75 TL'den 7.5 TL'ye yükseldi. Akaryakıta gelen ÖTV artışı sonrasında zorunlu hale geldiği belirtilen zammın, 3 gün içinde uygulamaya konulacağı bildirildi.

Kaynak: Haber Merkezi
Ankara'da toplu ulaşım ücretlerine zam

Akaryakıta gelen ÖTV zammı toplu ulaşım ücretlerine yansımaya başladı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) bugün zam gündemiyle toplandı. UKOME tarafından alınan kararla Ankara'da toplu ulaşım yüzde 57 zamlandı.

UKOME toplantısında alınan yeni karara göre, daha önce 9.5 TL olan tam bilet 15 TL'ye, 4 TL olan öğrenci bileti 7.5 TL'ye yükseldi. Öğrenci abonmanı ise aylık sınırsız 220 TL olarak belirlendi.

Kararın 24 Temmuz itibarıyla uygulanmaya başlayacağı öğrenildi.

EGO Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, akaryakıta gelen zamların ardından ulaşım ücretlerindeki artışın zorunlu hale geldiği vurgulandı.

Açıklamada, "EGO Genel Müdürlüğü, kötü ekonomik koşullarda vatandaşların yanında olabilmek adına bilet ücretlerini düşük seviyede tuttuğu için aylık 300 milyon TL zarar etmekte, bu zarar ABB’nin diğer bütçe kalemlerinden karşılanmaktadır. Sadece son bir hafta içerisinde yapılan akaryakıt zamlarının faturası aylık 300 milyon TL zarara ilave 20 milyon TL olacaktır" denildi.