Ankara'da geleneksel dokuma kumaşlar, çağdaş sanatlar ile birleştirilerek 'Dastara Altın Dokunuşlar Sergisi'nde sanatseverlerle buluştu

Ankara’da 'Üzümlü Dastarı' rüzgarı

Dastara Altın Dokunuşlar Defilesi, 8. ArtAnkara Çağdaş Sanat Fuarı’nda sanatseverle buluştu.

Fethiye Belediyesi, Fethiye Ticaret Odası, Likya Kadın Girişimi Kooperatifi, Tasarımcılar Fırat Neziroğlu ve Didem Çapa ile işbirliği içinde gerçekleştirilen defile, büyük beğeni topladı.

ankara-da-uzumlu-dastari-ruzgari-990252-1.

Sadece şal olarak kadınların evlerindeki tezgahlarında dokunan ürünlerin modern kıyafetlere dönüştürüldüğü defilede, kıyafetler takılarla kombinlenip ilgililerinin beğenisine sunuldu.

ankara-da-uzumlu-dastari-ruzgari-990253-1.

'GELENEKSEL DOKUMAMIZI ÇAĞDAŞ SANATLA BİRLEŞTİRDİK'

Defileye ilişkin değerlendirmelerde bulunan Likya Kadın Kalkınma Kooperatifi Kurucusu Çiğdem Karaca da dastara ile kadınların evlerindeki tezgahlarda dokuma yaptığını ifade etti.

ankara-da-uzumlu-dastari-ruzgari-990261-1.

Karaca, "Dastar ile üretilen dokumalar için tezgah sayısını daha da artırdık. Geleneksel dokumamızı çağdaş sanatla birleştirdik. Fırat Neziroğlu ile çalıştık. Kalıcılığını artırmak için günümüz modellerine, kıyafetlerine döndürdük. Defilemizde Çiğdem Çapa'nın çağdaş sanata uygun takılarıyla da süsledik ve sunuma hazır hale getirdik. Artık üzümlü dokuması sadece şal değil, hayatımızın her alanında kullandığımız giysilerin baş tacı olacak. Çünkü yüzde yüz doğal ve pamuktan yapılmış. Hiçbir zararlı madde yok içerisinde" diye konuştu.

ankara-da-uzumlu-dastari-ruzgari-990254-1.