Ankara'daki Gezi Davası'nda mahkeme, 23 sanığa 10 ay ile 13 yıl 6 ay arasında değişen hapis cezası, 3 sanık için de beraat kararı verdi.

Ankara'daki Gezi eylemleri davasında 6 yıl sonra karar: 23 sanığa ceza

Ankara'daki Gezi Parkı eylemleri nedeniyle 26 sanık hakkında 2016'da açılan davada karar duruşması Ankara 14'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

DHA'nın haberine göre mahkeme, 23 sanığa farklı suçlardan 10 aydan 13,5 yıla kadar değişen hapis cezaları verdi. Sanıklardan sadece Bayram Dalyan 'terör örgütü üyeliği' iddiasıyla ceza alırken, 3 sanık ise tüm suçlardan beraat etti.

Davanın karar duruşmasına, Bayram Dalyan ile sanık avukatları katıldı. Mahkeme, sanıkların esas hakkındaki mütalaaya karşı savunmalarının tamamlandığını belirterek, Bayram Dalyan'a, hakkındaki iddialarla ilgili ek savunma yapması için söz verdi.

ADLİ KONTROL ŞARTININ DEVAMINA HÜKMEDİLDİ

Sanık Dalyan, örgüt üyesi olmadığını, hakkında beyanda bulunan gizli tanık ile tanık A.K.'nın iddialarını kabul etmediğini söyledi. Dalyan, tüm suçlamalardan beraatını talep etti. Ardından söz alan bazı sanık avukatları müvekkilleri yönünden hükmün açıklanmasını geri bırakılmasını istedi.

Son sözlerin ardından kararını açıklayan mahkeme, sanık Bayram Dalyan’a, 'silahlı terör örgütüne üye olma', 'Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet' ve 'görevi yaptırmamak için direnme' suçlarından 13,5 yıl hapis cezası verdi. Mahkeme, sanık hakkındaki ‘yurt dışına çıkış yasağı’ adli kontrol şartının devamına hükmetti. Mahkeme, 22 sanığa ise farklı suçlardan 10 aydan 4 yıl 11 ay arasında değişen hapis cezası verdi.

Sanıklar, Batuhan Uluergüven, Can Deliduman ve Eren Tayşan ise tüm suçlardan beraat etti.