DİSK, KESK, TMMOB ve Tabip Odası, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutlamak amacıyla 22 Şubat’ta Ankara Valiliği’ne yapılan başvurunun yanıtsız kalmasına ilişkin yaptığı açıklamada, Valilik yetkilileri ile gerek telefon gerekse yüz yüze yapılan görüşmelerde olumlu geri bildirimlerin alınması neticesinde 1 Mayıs Pazartesi günü saat 11.00’de Atatürk Kültür Merkezi Metro İstasyonu önünde toplanılacağı ve Tandoğan Meydanı’na doğru yürüyüşe geçileceği ifade edildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ
Ankara'daki sendika ve meslek örgütlerinden 1 Mayıs açıklaması
Fotoğraf: 1 Mayıs 2022 / Ankara

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) İç Anadolu Bölge Temsilciliği, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Ankara Şubeler Platformu, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Ankara İl Koordinasyon Kurulu, Ankara Tabip Odası, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle kentte yapılacak olan kutlamalara ilişkin Ankara Valiliği’ne 22 Şubat’ta yapılan başvuruya ilişkin açıklama yayımladı.

Açıklamada, 1899 yılından itibaren tarihi belli olan 1 Mayıs Birlik Mücadele ve Dayanışma Günü’nün bu yıl da kutlamak için 22 Şubat 2023 tarihinde Ankara Valiliği’ne yapılan başvurunun aradan iki aydan fazla zaman geçmesine karşın resmi yazılı bir yanıt henüz verilmediği ifade edildi.

Mitinge ilişkin detaylara yer verilen açıklamanın devamı şöyle:

“Miting gününe bir haftadan daha az bir süre kalması, başvuruda belirttiğimiz toplanma ve miting alanı ve saatlere ilişkin yazılı yanıtın gecikmesi göz önünde bulundurularak, Valilik yetkilileri ile gerek telefon gerekse yüz yüze yapılan görüşmelerde olumlu geri bildirimlerin alınması neticesinde, mitingin güvenli ve düzenli bir şekilde gerçekleşmesi, daha fazla gecikilmemesi için açıklama ihtiyacı doğmuştur.

Miting için: 1 Mayıs Pazartesi günü saat 11.00’de Atatürk Kültür Merkezi Metro İstasyonu önünde toplanılacak, kortejler belirlenen sıralamayla saat 12.00’de Anadolu ( Tandoğan ) Meydanı’na doğru yürüyüşe geçeceklerdir. Bütün katılımcılar alana girdikten sonra saat 13.30’da mitingimiz başlayacaktır. Konuşmalardan sonra sanatçı İlkay Akkaya bir konser verecektir. Akabinde miting sonlanacaktır.”