Ankara Gar Katliamı'na ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı

Ankara Garı önünde 10 Ekim 2015'te IŞİD'in düzenlediği ve 100 kişinin yaşamını yitirdiği katliama ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı. AA'nın ulaştığı görüntülerde, saldırıyı gerçekleştiren IŞİD mensubu iki militanın, Ankara Garı'nın önünde bekleyen kalabalığın arasına karışarak, üzerlerindeki bombayı infilak ettirdikleri anlar yer aldı.

"Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi" için farklı illerden gelen yüzlerce kişinin toplandığı Ankara Garı önünde, IŞİD mensubu iki canlı bombanın gerçekleştirdiği saldırının görüntüleri ortaya çıktı.

Saldırıyı gerçekleştirmek için Antep'ten yola çıkan Yunus Emre Alagöz ile kimliği tespit edilemeyen Suriye uyruklu militan, Ankara'ya Gölbaşı ilçesinden giriş yaptı.

Canlı bombaları taşıyan araç saat 09.00 sıralarında Konya Yolu Mevlana Bulvarı'ndaki kameralarca tespit edildi. Yaklaşık 15 dakika sonra araçtan inen militanlar, çevirdikleri taksiyle İnönü Bulvarı üzerinden TBMM önünden geçti.

Bir süre sonra araçtan inen iki saldırgan, TBMM Dikmen Kapısı önünden TBMM Bulvar kapısı ve Akay Kavşağına doğru yan yana yürüdü. Meclis Çankaya Kapısı civarında yine taksiye binen teröristler, Hipodrom Caddesi ile kesişen Ulaştırma Kavşağı'nda araçtan indi.

Burayı gören kameraların da kadrajına giren canlı bombalar, miting için başka illerden gelerek Ankara Garı önünde toplanan kalabalığa, aralarında yaklaşık 100 metre olacak şekilde ilerledi. Beyaz tabanlı spor ayakkabı giyen canlı bombanın montunun içindeki bomba düzeneğini elleriyle desteklemesi de kameralara yansıdı.

AA