Ankara’nın içemediği arsenikli suya zam!

Ankara’nın şebeke suyuna ilişkin kirlilik tartışmaları sürerken, Ankara Büyükşehir Belediyesi onayıyla suya yüzde 9 oranında zam yapıldığı açıklandı

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin tarafından Ekim ayının başında elektrik ve doğalgaza yapılan zamların ardından suya da zam yapıldığı açıklandı. Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ), Belediye Başkanı Melih Gökçek'in de onayıyla Belediye Meclisi'nden elektriğe yapılan zam oranında bir artış talep etti.

Meclis'te çoğunluğu elinde bulunduran AKP'li meclis üyelerinin oylarıyla yüzde 9'luk zam için ASKİ Yönetim Kurulu'na yetki verildi. Zamlı tarifenin Kasım ayı su faturalarına yansıyacağını belirtildi.

NE OLMUŞTU?
Eylül ayında, kentte kullanılan şebeke suyunun kirli olması sonucu birçok yurttaş zehirlenmiş ve ishal vakaları görülmüştü. Bunun üzerine Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, yaşanan vakaları yalanlamış ve bir basın toplantısı düzenleyerek, şebeke suyunun söylendiği gibi arsenikli olmadığını, temiz olduğunu bir bardak su içerek kanıtlamaya çalışmıştı.