DTCF’ye giren polis BirGün'ün yıl dönümü nedeniyle asılan afişleri ve “Hırsız Katil Erdoğan” yazılı pankartı söktü. BirGün standını da yıkan polisin saldırısı sonrasında çıkan olaylar nedneiyle eğitime iki gün ara verildi

Ankara Üniversitesi DTCF’de BirGün'ün manşetlerine tahammül edemediler

BURCU CANSU - ANKARA

Ankara Üniversitesi Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi’nde (DTCF) BirGün'ün 12. yıl dönümü dolayısıyla asılan “Hırsız Katil Erdoğan” pankartı Valilik talimatı ile kaldırıldı, açılan stant polisler tarafından dağıtıldı. Öğrencilere biber gazı sıkan polis, BirGün'ün manşetlerini ve “Hırsız, Katil Erdoğan!” pankartını topladı. Ankara Üniversitesi Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi’nde eğitime iki gün ara verildi.

DEKAN: VALİLİK TALİMATI VAR
12’inci kuruluş yıldönümü dolayısıyla sabah saatlerinde okulda BirGün standı açıldı. Açılan stantta BirGün satışı yapan öğrenciler gazetenin manşetlerinin yanı sıra “Hırsız, Katil Erdoğan” yazılı pankartı da okul bahçesine astı.

Pankartın okul bahçesine asılmasının ardından Dekanlığa çağrıldıklarını aktaran öğrenciler, “Dekanlıktan çağrıldığımız söylendiğinde, temsili bir heyet olarak gittik. Dekan bizlere, ‘Valiliğin kesin talimatı var, Hırsız, Katil Erdoğan, yazılı pankartı kaldıracaksınız’ dediğinde itiraz ettik. Bu itirazımız üzerine Dekan bizlere ‘Öyleyse okula polis gelir ve sizleri gözaltına alır’ dedi. Bunun üzerine pankartı kaldırmayacağımızı söyleyerek Dekanlıktan ayrıldık” diye konuştu.

ÖNCE FAŞİSTLER SONRA POLİS
Standın başına geri döndüklerinde okulun önünde polis olmadığını aktaran öğrenciler, basına yansıyan “Karşıt görüşlü öğrencilerin kavgası üzerine polis DTCF’ye girdi” haberlerinin gerçeği yansıtmadığını ifade ederek şunları söyledi:
“Stanttan ayrılan arkadaşlarımızın faşist saldırıya uğradığını öğrendik. Hemen olayların yaşandığı yere geçtik. Gittiğimizde okulun özel güvenlik görevlileri araya girmişti. Bizler de araya girdik. Faşistler okulu terk etti ve polisler okula girdi. Polisler okula girer girmez biber gazı sıktı. Standımızı dağıttı. BirGün Gazetesi’nin manşetlerini ve ‘Hırsız Katil Erdoğan’ yazılı pankartı topladı. Bu arbedenin hemen ardından da okulun iki gün tatil edildiği açıklandı.”