Ankara Üniversitesi'nde TGB tarafından hedef gösterilen Las Tesis dansı yapan öğrencilere bir soruşturma daha açıldı. 7 öğrencinin KYK bursu kesilirken bir öğrenci de kaldığı yurttan atıldı

Ankara Üniversitesinde dans eden öğrencilerin KYK bursu kesildi

Ankara Üniversitesi (AÜ) Rektörlüğü, kadına yönelik şiddet, cinayet ve istismara karşı Şili’de başlayan ve dünyaya yayılan Las Tesis dansı için AÜ Cebeci Kampüsü'nde toplanan kadın öğrencilere tekrar soruşturma açtı. Las Tesis dansına katılan

Diken'den Canan Coşkun'un haberine göre, 7 öğrencinin KYK bursu kesildi. Siyasal Bilgiler Fakültesi öğrencisi Leyla Mavili de kaldığı yurttan çıkarıldı. Olay günü müdahalede bulunan güvenlikçiler ve polislerle ilgili ise herhangi bir işlem yapmadı.

Öğrencilere gönderilen soruşturmaya ilişkin belgede, öğrencilerin, yakalama emrine engel olmaya çalıştığı öne sürüldü. Öğrencilere gerekli uyarıların yapıldığı öne sürülen soruşturma belgesinde, 10 Mart’ta öğrencilerin soruşturmacının odasında bulunması istendi.

Belgede, 3 öğrencinin görevlilere engel olmamaları, alandan uzaklaşmamaları konusunda uyarılmalarına rağmen, uyarılara riayet etmemeleri ve direnmeleri iddiasıyla "Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği’nin ilgili maddeleri uyarınca disiplin soruşturması başlatılmıştır” ifadeleri yer aldı.

NE OLMUŞTU?

Ankara Üniversitei Cebeci Kampüsü’nde 25 Aralık'ta Las Tesis dansı yapmak isteyen kadınlara polis müdahale etmişti. Okula giren çevik kuvvet ekipleri 8 öğrenciyi gözaltına almıştı.

24 Aralık'ta “Las Tesis” dansını hedef alan Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyeleri kampus girişinde basın açıklaması yapmıştı. Dans etmelerini eleştiren TGB üyelerine mor boya atarak tepkilerini gösteren sekiz kadın gözaltına alınmıştı.

TGB yaptığı açıkalmada, Las Tesis dansı adı altında devlet düşmanlığı yapılmasına izin vermeyeceğiz. Bu dansın derdi Türk kadınının sorununu çözmek değildir. Emperyalizmle mücadele eden devleti, polisi, yargıyı tecavüzcü ve katil ilan etmek; yüzlerce kadınımızı sokak ortasında öldüren PKK ve FETÖ ile dans etmektir” demişti