Ankara’yı beyaza boyayacağız!

Aleyna Naz Çoşkun

İstanbul’da ortak açıklama yapan sağlık emek ve meslek örgütleri, tüm sağlık emekçilerini 15 Mart’ta Ankara’da sağlıkta şiddete karşı düzenlenecek ‘Beyaz Miting’de bir arada olmaya davet etti.

İstanbul Tabip Odası’nda (İTO) düzenlenen basın toplantısına İTO, İstanbul Eczacı Odası, İstanbul Diş Hekimleri Odası, SES İstanbul Şubeleri, DEV Sağlık-İş, Birlik Dayanışma Sendikası ve Tüm Rad-Der temsilcileri katıldı. Örgütler adına açıklamayı yapan İstanbul Eczacı Odası Başkanı Cenap Sarıalioğlu, kışkırtılmış şiddetin kurbanı olmaktan; sözlü, fiziksel saldırıya uğramaktan, darp edilmekten, yaralanmaktan, arkadaşlarını, meslektaşlarını kaybetmekten bıkıp usandıklarını dile getirdi. Sarıalioğlu, “Artık yeter! Dünyanın hiçbir ülkesinde sağlık çalışanları şiddete bu kadar çok maruz kalmıyor. Biz sağlık emek ve meslek örgütleri olarak sağlıkta şiddet son buluncaya kadar mücadele etmeye kararlıyız. Türkiye’nin dört bir yanından gelecek sağlık çalışanlarıyla 15 Mart Pazar günü Ankara’da, ‘Sağlıkta Şiddete Karşı Beyaz Miting’de buluşuyoruz” dedi.

Tepkimizi gösterelim

İstanbul’dan 14 Mart gecesi otobüslerle yola çıkacaklarını belirten Sarıalioğlu, “Bizi hiçe sayanlara, bizi hedef gösterenlere karşı sesimizi, tepkimizi duyurmaya, isyanımızı haykırmaya, önlüklerimizle Ankara’yı beyaza boyamaya gidiyoruz. Bütün sağlık çalışanlarını otobüslerdeki yerlerini ayırtmaya davet ediyoruz. Gelmeyen kalmasın!” diye konuştu.

Ankara’daki miting için 14 Mart gecesi İstanbul’dan kalkacak otobüslerin kalkış yer ve saatleri şu şekilde:

>> 23.30 - Bakırköy İncirli Ethica Hastanesi önü
>> 00.00 - Mecidiyeköy Metro İstasyonu önü
>> 00.30 -Kadıköy Evlendirme Dairesi önü