Ipsos'un araştırmasına göre, "neredeyse her 10 kişiden 8’i hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasının yeniden uygulanması düşüncesinde". Buna göre, toplumun yüzde 84’ü hafta sonu tüm Türkiye’de ya da bazı illerde bile olsa sokağa çıkma yasağının uygulamasının tekrar başlatılmasını destekliyor.

Anket: Hafta sonu sokağa çıkma yasağı uygulanmalı mı?

Ipsos tarafından Milliyet gazetesi için yapılan araştırmanın sonuçları paylaşıldı.

Araştırmanın sonuçlarına yer verilen haberde, "Ülkemizde her 10 kişiden 6’sı yakın veya uzak tanıdıklardan Kovid-19 pozitif haberi aldığını belirtiyor. Virüs her yerde. Ve tüm bu gelişmelere rağmen hâlâ toplumun yaklaşık 5’te 1’i salgında yeni bir zirve yaşandığını düşünmüyor. Daha önceki haftalarda da gördüğümüz üzere milyonlarca insan hâlâ bu fikirde" ifadeleri kullanıldı.

"Geri kalan vatandaşlar da ister istemez daha sıkı önlem talebinde bulunuyorlar" denilen haberde, şunlar kaydedildi:

"Restoran ve kafelerin gece 22:00’den sonra kapatılması uygulaması destekleniyor, hatta tüm gün kapatılmalı diyen bir grup da var. Neredeyse her 10 kişiden 8’i hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasının yeniden uygulanması düşüncesinde. Haksız da sayılmazlar, yoksa sorunu önemsemeyen, neredeyse inkâr eden önemli bir kesim varken hastalık ile mücadele çok zor olacak. Haberini aldığımız aşı ve belki arkasından gelecek başka aşılar yaygın şekilde uygulanana kadar dayanabilmek için hem bilinçlenmek, hem de topyekûn önlem almak zorundayız."

Ipsos'un araştırması şöyle:

Soru: Peki sizce ülkemizde şu anda salgının ikinci dalgası veya diğer bir ifadeyle birinci dalganın ikinci piki yaşanıyor mu?

Toplumun %61’i salgının ikinci dalgasının yaşandığını düşünürken, %22’si ikinci bir pik yaşandığını düşünmüyor.

anket-hafta-sonu-sokaga-cikma-yasagi-uygulanmali-mi-805451-1.

Soru: Peki sizce çevrenizde, yakın ya da uzak tanıdıklarınızdan birisine koronavirüs teşhisi kondu mu?

6-10 Kasım haftasına gelindiğinde her 10 kişiden 6’sının yakın ya da uzak tanıdıklarından birine korona teşhisi konduğu haberini almış.

anket-hafta-sonu-sokaga-cikma-yasagi-uygulanmali-mi-805452-1.

Soru: Hafta sonları sokağa çıkma yasağı uygulamasının tekrar başlaması durumunda hangisi görüşünüzü en iyi yansıtır?

Ve toplumun %84’ü hafta sonu tüm Türkiye’de ya da bazı illerde bile olsa sokağa çıkma yasağının uygulamasının tekrar başlatılmasını destekliyor.

anket-hafta-sonu-sokaga-cikma-yasagi-uygulanmali-mi-805453-1.

Soru: Salgınla mücadele kapsamında evlere paket servis ve gel-al şeklindeki uygulamalar hariç lokanta, cafe gibi yeme-içe yerlerinin, kahvehanelerin, berber/kuaför gibi iş yerlerinin, nikah/düğün salonlarının, internet kafelerin, halı saha ve spor salonlarının 22:00’den sonra kapatılmasına karar verilmiştir. Bu karara ilişkin görüşünüzü belirtir misiniz?

Korona vakası sayılarındaki artış, yakın ya da uzak tanıdıkları birine koronavirüsün teşhisi konması ile birlikte geçen hafta içinde yürürlüğe konan kafe/restoran/internet kafe gibi işletmelerin 22’den sonra kapatılmasına yönelik alınan kararları halkın çoğunluğu destekliyor. Hatta %33’ü tüm gün kapatılması gerektiği görüşünde.

anket-hafta-sonu-sokaga-cikma-yasagi-uygulanmali-mi-805454-1.