Cumhur İttifakı anketlerde gün gün erirken, seçim çalışmalarına hız veren MHP, 29 Temmuz’dan itibaren sahaya inileceğini duyurdu. MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın, 2023 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilleri seçimi için 29 Temmuz’dan itibaren sahaya inileceğini ve 4 Eylül’den itibaren kapsamlı toplantılar düzenleneceğini açıkladı.

Anketlerdeki çöküşün ardından MHP sahaya iniyor: Semih Yalçın tarih verdi
Fotoğraf: Depophotos

Son anketlerden çıkan sonuçlar Cumhur İttifakı'ndaki oy kaybını gözler önüne sererken, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) seçim çalışmalarını hızlandırdı. MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, "Adım Adım 2023 İlçe İlçe Anadolu - Anlatma ve Aydınlatma Toplantıları"nın, 29 Temmuz Cuma gününden itibaren Türkiye'nin çeşitli ilçelerinde düzenleneceğini bildirdi.

Yalçın, yaptığı yazılı açıklamada, Haziran 2023 seçimlerine giden siyasi süreçte geniş halk kesimleriyle yakın temas halinde olmak için bu yılın şubatında MHP tarafından "Adım Adım 2023 İlçe İlçe Anadolu - Anlatma ve Aydınlatma Toplantıları"nın başlatıldığı ifadelerine yer verdi.

AA'nın aktardığına göre, Yalçın, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bizzat Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli tarafından başlatılan seçim kampanyasında, sahaya yayılan teşkilat mensuplarımız; 'Önce ülkem ve milletim diyorsan çağrım sana', 'Bu millet, bu vatan, bu bayrak benim diyorsan çağrım sana', 'Milli birlik ve huzurlu yarınlar için çağrım sana', 'Her yöremizi kardeş, her insanımızı aziz biliyorsan çağrım sana', 'Paylaşılacak vatanım, vazgeçilecek insanım yok diyorsan çağrım sana', 'Biz birlikte Türkiye'yiz diyorsan çağrım sana' sloganlarıyla milletimizin bütün fertlerini partimize omuz vermeye davet edeceklerdir. Partimizin kampanya stratejisi içerisinde MHP'nin çeşitli konulardaki görüş ve projeleri halkla, seçmenle paylaşılacaktır. Anlatma ve Aydınlatma Toplantıları, zillet ittifakının temsilcileri tarafından topluma yayılmaya çalışılan karamsarlık havasının dağıtılması için gece gündüz devam ettirilecektir."

AÇIK HAVA TOPLANTILARININ İLKİ 4 EYLÜL'DE SİVAS'TA

29 Temmuz Cuma gününden itibaren tekrar başlayacak "Adım Adım 2023 İlçe İlçe Anadolu - Anlatma ve Aydınlatma Toplantıları"nın yanı sıra, "2023'e Doğru: Aday Belli, Karar Net" temalı açık hava toplantılarının da düzenleneceğini bildiren Yalçın, toplantıların ilkinin, 4 Eylül'de Sivas'ta "Amasya, Tokat, Çorum, Yozgat" il teşkilatlarının ve halkın katılımıyla yapılacağını ifade etti.