MerPOLL Araştırması’nın son anketinde partisinin oyu yüzde 0,5 çıkan Ümit Özdağ, Özer Sencar’ı hedef alarak suçlamalarda bulundu.

Ankette partisinin yüzde oyu 0,5 çıkan Özdağ, Sencar’ı hedef aldı

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Prof. Özer Sencar'ın Metropoll Araştırma şirketinin nisan ayı anketinde partisinin oyunun 0,5 gözükmesine kişisel sosyal medya hesabından tepki gösterdi.

Metropoll Araştırma'nın, partisinin oylarını düşük gösterdiğini savunan Özdağ, Sencar'ın geçmişte kendisinden ödeme istediğini ve bu talebi reddettiğini iddia etti.

Özdağ’ın sosyal medya hesabından paylaştığı iddialar şöyle:

"Sencer Özer/Metropol anket değil, siyaset mühendisliği yapıyor. Sahadan gelen Zafer Partisi’nin oylarını başka partilere dağıtıyor. HDP-Millet ittifakını sağlamak için çalışıyor. İYİ Parti milletvekili iken bana “HDP ile işbirliğine karşı çıkmayın. Erdoğan başka türlü gitmez” demişti.

S. Özer’in Zafer oylarını başka partilere dağıtmasının 2. Nedeni 2019 yerel seçimleri öncesinde İYİ Parti Gaziantep Bld BŞK adayının yaptırdığı ve ödemediği 30 bin TL’yi benden istemesi. Ben de ödeme yapmayı reddettim. Zafer Partisi kurulurken tekrar aradı ve istedi, yine reddettim."