Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve BM ve Arap Birliği’nin Özel Temsilcisi Kofi Annan dün Hatay'a gitti.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve BM ve Arap Birliği’nin Özel Temsilcisi Kofi Annan dün Hatay'a gitti. İlk olarak Hatay Havaalanı’na gelen Başbakan Yardımcısı Atalay, Hatay’ın Reyhanlı İlçesi’ndeki çadır kentlerde inceleme yapacağını söyledi. Suriye’ye verilen sürenin dolduğunun hatırlatılması üzerine Atalay, incelemelerin ardından Annan’la açıklama yapacaklarını kaydetti. Atalay, Reyhanlı’daki çadır kentleri incelemek üzere ilçeye geçti.

ARDINDAN ANNAN GELDİ
Beşir Atalay’ın ardından özel bir jetle Hatay Havaalanı’na inen Kofi Annan’ı Hatay Vali Yardımcısı Orhan Mardinli karşıladı. Kofi Annan beraberindeki heyet ile birlikte bir süre dinlendi. Annan, buradan helikopterle Kilis’in Öncüpınar Gümrük Sahası Hac Konaklama Tesisleri’ndeki konteyner kente gitti. Helikopterde havadan konteyner kenti inceleyen Annan ardından Hatay’ın Yayladağı İlçesi’ndeki çadır kentti ziyaret etti.

Ziyaret öncesi bir grup Suriyeli'nin, açtıkları İngilizce ve Arapça pankartlarla ’Söz bitti, fazla taahhüt fazla kan’ yazdığı görüldü.

 Annan incelemelerinin ardından, ayrı bir program ile Hatay’ın Reyhanlı İlçesi’ndeki çadır kentte inceleme yapan Atalay ile ortak bir basın toplantısı düzenlemek üzere bölgeden ayrıldı.

SENATÖRLER DE GELDİ
Bu arada ABD’li senatörler John McCain ve Joe Lieberman da THY’nin tarifeli uçağı ile Hatay’a geldi. Senatörler, Hatay’ın Yayladağı İlçesi’ndeki çadır kentlerde inceleme yaptı.