Gülmen ve Özakça’nın anneleri Anneler Günü’nü alanda geçirdi. Gezi’de katledilen Ali İsmail Korkmaz ve Ahmet Atakan’ın anneleri ise Gülmen ile Özakça için açlık grevi yaptı

Anneler Günü’nü alanda geçiren anneler: Çocuklarımızın sesine kulak verin!

BURCU CANSU burcucansu@birgun.net @burcu_cansu

KHK ile görevlerinden ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın Yüksel Caddesi İnsan Hakları Anıtı’nın önünde başlattıkları direniş 187 günü, açlık grevinde de 67 günü geride bıraktı. Anneler Günü vesilesiyle Gülmen ile Özakça'nın anneleri Cemile Gülmen ve Sultan Özakça Ankara Yüksel Caddesi'ndeki direniş alanına geldi. Cemile Gülmen ile Sultan Özakça’ya, Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Dayanışma Derneği’den (TAYAD) anneler de destek için eşlik etti. Gezi Direnişi’nde yaşamını yitiren Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz ile Ahmet Atakan’ın annesi Emsal Atakan destek için bir günlük açlık grevi yaptı. Sosyal medyada yankılanan destek açlık grevi Twitter’da, “#NuriyeveSemihinAçlığınaSesVer" etiketi ile paylaşıldı.

Yüksel Caddesi’nde nöbet sürerken, Gülmen ve Özakça’nın alana gelmesi coşku ile karşılandı. Açlık grevi sebebi ile daha çabuk yorulan ve halsizlik hisseden Gülmen ve Özakça’nın alana gelmesi ile basın açıklaması yapıldı.

Anne Özakça: AKP’ye öfkeliyim
Burada bir konuşma yapan Semih Özakça’nın annesi Sultan Özakça, “Bir günde işten atıldılarsa bir günde işlerine geri döndürülebilirler. Önceden AKP iktidarına kızgındım ancak artık öfkeliyim. İnsanın değerini bilerek onların işlerine geri dönmesini istiyorum” dedi.

Direniş başladığından bu yana sürekli alanda bulunan ve alanda sürekli destek ziyaretleri gerçekleştiren TAYAD’lı anneler adına söz alan Zeynep Yayla da kendilerinin zulmün karşısında duran anneler olduğunu belirtti. Yayla, “Evlatlarımız başımızın tacıdır. Onları öldürecekseniz ilk başta anneleri öldürün” dedi.

Anneler emekçidir annelere teşekkürler
Semih Özakça ise destek açlık grevi yapan Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz ve Ahmet Atakan’ın annesi Emsal Atakan’a teşekkür etti. Özakça, “Anneler emekçidir. Emekleriyle bizi büyüttü, hepsi bizim için kıymetlidir” dedi.

Öte yandan Gülmen ve Özakça ile dayanışmak için Kadıköy Khalkedon Meydanı’nda başlatılan açlık grevi 10’uncu gününü geride bıraktı. Dün açlık grevini Kemerburgaz Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Lütfiye Bozdağ devraldı.

***

Melbourne’da Gülmen ve Özakça için açlık grevi

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için dayanışma okyanusları aştı. 66 gündür açlık grevinde olan Gülmen ve Özakça için Melbourne’da iki günlük dönüşümlü açlık grevi yapıldı. Avustralya’nın Melbourne kentinde “Yaşam Hakkı için Ses Ver Avustralya” adı altında bir araya gelen Türkiyeliler Gülmen ve Özakça için açlık grevi başlattı. Açlık grevinde Gülmen ve Özakça’nın çığlığına kulak verilmesi istendi, hukuksuz şekilde işlerinden uzaklaştırılan Gülmen ve Özakça’nın derhal çalıştıkları kurumlara iadesi istendi. Melbourne’de yaşayan diğer toplulukların da destek verdiği dayanışma grevi büyük ilgi gördü.