Antakya'da savaş karşıtı miting

SEVİL ASLAN

Antakya'da savaşa karşı miting düzenlendi. Armutlu semt pazarında toplanan halk Uğur Mumcu Meydanı'na kadar yürüdü. Mitinge Halkevleri Genel Başkanı Oya Ersoy, Toplumsal Özgürlük Parti Girişimi Eş Sözcüsü Perihan Koca, HTKP ve Haziran sözcüsü Erkan Baş, KESK MYK üyesi Ilhan Yiğit katıldı.

Mitingte konuşan Erkan Baş; "10 yılı aşkın bir zamandır devrimciler, komünistler hep beraber direndik, para babaları iktidarlarında emperyalist güçlere karşı direndik. Vampirlere kan yetmiyor. Ülkemizi kan golüne çevirenler şu an çöken iktidardır.Halk meclisleri, Birleşik Haziran Hareketi'nin asıl amacı bu iktidarı hep beraber yıkmaktır. Kendi örgütlülüklerimizi kuracağız ve sandıkların başını tutacağız.." dedi.

KOLAY DEĞİL GENÇ YAŞTA ÖLMEK

Halkevleri adına konuşan Oya Ersoy; "Antakya halkı 2012'de bu savaşın bizi hedef aldığını haykırdı. Emperyalist müdahale durmadıkça AKP iktidardan gitmedikçe bu savaş bitmeyecek. Antakya halkı bu barış mücadelesinde 3 fidanını kaybetti. Kolay değil öyle genç yaşta ölmek. Eşit ve kardeşçe yaşayacağımiz ülkeyi kardeşçe kuracağız" dedi.