Antalya'da kadınlar İstanbul Sözleşmesi için zincir oluşturdu: Vazgeçmiyoruz

Antalya Kadın Platformu, "İstanbul Sözleşmesi'nden Vazgeçmiyoruz" demek için zincir oluşturdu.

"Erkek şiddetini, çocuk istismarlarını aklayan erkek yargıya karşı, ürettikleri gerici politikaları ile hayatlarımızı kuşatmaya, teslim almaya, karanlıklarında boğmaya çalışanlara karşı, haklarımızdan, hayatlarımızdan, kızkardeşliğimizden, dayanışmamızdan, mücadelemizden ve İstanbul Sözleşmesinden Vazgeçmiyoruz demek için buradayız," diyen kadınlar, "Birlikte yaşayıp yaşamadığına bakılmaksızın, ev içi şiddete uğrayan veya uğrama tehlikesi olan kadınları, çocukları, yaslıları, engellileri, göçmen ve mültecileri, LGBTI+ lari, kisaca herkesi korur. İstanbul Sözleşmesi uygulanmadığı için kızkardeşlerimizi kaybediyoruz," ifadelerini kullandı.

Kadınlar eylemde şunları kaydetti:

"Eşitlik mücadelemize tahammül edemeyenler aile deyip, milli değerlerimiz deyip toplumu kadınlara, LGBTİ+ lara karşı düşmanlaştıranlar, şiddetin, katliamın öznesi sizsiniz. Karanlığınıza teslim olmayacağız, yaşamın her alanında kadın mücadelesi ve kadın dayanışması ile eşit ve özgür bir ülkeyi hep beraber kuracağız.

Erkek yargı İpek Er e tecavüz eden uzman çavuşu serbest bırakırken adaletsizliğe isyan eden Ezgi Mola ya soruşturma açıyor. Ezgi Mola değil; katiller, tecavüzcüler, tacizciler yargılanana kadar adalet biziz susmayacağız.

İstanbul Sözleşmesi Kadına yönelik şiddetin ve ev içi şiddetin ortadan kalkması için devletlerin kapsamlı ve bütüncül politikalar geliştirmesi gerektiğini söyler. Devletlerin şiddeti bitirmek için toplumsal cinsiyet esitliğini hem yasalarında hem de toplumsal yaşamda hayata geçirmesi gerektiğini belirtir. İstanbul Sözleşmesinden de eşitlik mücadelemizden de vazgeçmiyoruz.

"Pandemi döneminde kadına yönelik şiddet olaylarındaki artış tolere edilebilir düzeydedir" sözü, siyasi iktidar nazarında hayatlarımızın ne kadar değersiz, kıymetsiz olduğunun açık ifşasıdır. Yaşamlarımızın çalınmasını da, şiddeti, tacizi, tecavüzü de, eril zihniyetinizi de tolere etmiyoruz. Tüm kadınların özgür ve korkusuzca yaşamları sağlanmadan, böyle bir yaşamın olanaklarını yaratacak olan hiçbir sözleşme, yasa ve uygulamadan el çekmiyoruz.

antalya-da-kadinlar-istanbul-sozlesmesi-icin-zincir-olusturdu-vazgecmiyoruz-886793-1.

Altun Erdoğan işe gittiği serviste pandemi kuralları uygulansın dediği için şiddete uğradı, bir gözünü kaybetti. Adalet arayışında ama daha mahkemesi bile başlamadı. Çocuklarına, torunlarına zarar gelecek endişesiyle yaşıyor. Abdullah Oğuz'un sistematik şiddetine maruz kalan Dilek Göktaş polis koruması altında, ancak şiddet faili erkek tutuklandı mı bilmiyor. Boşandığı erkek tarafından ölümle tehdit edilen Naciye Kurban defalarca yaptığı şikayetten sonuç alamayınca sesini, yardım çığlığını sosyal medyadan duyurdu. Şimdi elektronik kelepçe ile korunuyor. Süre bitince ne olacak diye bekliyoruz. Koruma altında olan kızkardeşlerimizin katledildiğine defalarca şahit olduk. Şiddete uğramış tüm kadınlar için İstanbul Sözleşmesi uygulansın istiyoruz.

İstanbul Sözleşmesi ekonomik ve psikolojik siddetten korur. işyerinde mobbing ve taciz dahil her türlü şiddetten korur, ısrarlı takipten korur. Dijital şiddetten korur. Çocukları şiddet dolu evlerde büyümekten korur. İstanbul Sözleşmesi bizim, vazgeçmiyoruz.

Yaşamlarımızın güvencesi İstanbul Sözleşmesi uygulansın istiyoruz.

Kadın- erkek eşitsizliğini fıtrata bağlayanlar, kadını yalnızca aile ile tanımlayanlar, kadınların yüzyılların mücadelesi ile kazandığı haklara, kadınların eşit hak sahibi yurttaşlar olarak kağıt üstünde bile olsa tanıyan yasalara tahammüllü olmayanlar bilsinler ki, yapılan saldırılar, nefret söylemleri, baskılar, üretilen gerici politikalar, kadınların mücadele ve dayanışmalarını büyütmelerinin önüne geçememiştir, geçemeyecektir. Haklarımızdan hayatlarımızdan İstanbul Sözleşmesinden vazgeçmiyoruz. Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz."