Antalya Gençlik Muhalefeti: Nuriye ve Semih hocanın öğrencileri serbest bırakılsın

Akdeniz Üniversitesi'nin mezuniyet töreninde "Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'ya Özgürlük" pankartı açtıkları için pazartesi gününden bu yana gözaltında olan 6 üniversite öğrencisine dair Antalya Gençlik Muhalefeti bir açıklama yaparak, "Nuriye ve Semih Hocanın Öğrencileri Serbest Bırakılsın!" dedi.

Akdeniz Üniversitesi'nin mezuniyet töreninde "Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'ya Özgürlük" pankartı açan 6 üniversite öğrencisi pazartesi gününden bu yana "Terör Örgütü Propagandası Yapmak" suçlaması ile gözaltında tutuluyor. 2 haftaya uzatılan gözaltı süresi ve soruşturmaya getirilen gizlilik kararının ardından Antalya Gençlik Muhalefeti bir açıklama yaparak "Nuriye ve Semih Hocanın Öğrencileri Serbest Bırakılsın!" dedi.

Dayanışmayı hapsedemezler!

Antalya Gençlik Muhalefeti'nin gerçekleştirdiği açıklamada, "Bir dayanışma örneği gösteren arkadaşlarımızı gözaltına alarak dayanışmayı da hapsedeceklerini zannetmesinler. Biz Nuriye ve Semih hocayla, sırf onlara özgürlük istedikleri için gözaltına alınan arkadaşlarımızla dayanışmamızı kararlılık ile sürdüreceğiz. Eğer ki bunu yapmak suçsa, eğer ki bunu yapmak "Terör propagandası" ise buyursunlar bizleri de alsınlar. Dilan Esen, Mehmet Alpsoy, Rıdvan Seven, Onur Durdağı, Selimcan Alabay, Musa Badur'a özgürlük!" dendi.