AKP’nin baroların yapısını değiştirmek için hazırladığı çoklu baro projesi,avukatlar tarafından tüm yurtta protesto ediliyor

Antep Barosu, çoklu baro sistemini protesto etti

BirGün Antep/Muzaffer Türkmen

Antep'te avukatlar, AKP’nin baroların yapısını değiştirmek için hazırladığı çoklu baro projesini protesto etti.

Baro binasından Maarif Meydanı'na yapılan yürüyüşte, hükümetin hukukun çiğnenmesine, baroların parçalanıp susturulmasına yönelik düzenlemeler protesto edildi. Yürüyüşe birçok parti ve kitle örgütü destek verdi.

antep-barosu-coklu-baro-sistemini-protesto-etti-750910-1.

Antep Baro Başkanı Bektaş Şarklı, Ankara Yürüyüşü sırasında polisin yazılı bir emir göstermeden, keyfi olarak saldırdığını, polis kalkanıyla burnuna denk gelecek şekilde darp edildiğini söyledi.

Şarklı'nın konuşması özetle şöyleydi:

"Çoklu Baro demek bölünmedir, bölücülüktür. Vatandaşın hak arama yolunu engellemedir. Siyasi iktidara yakın baroları kollamak, yakın olmayanları fişlemedir. Bu proje baroları ele geçirmeye çalışan Fetö’nün projesidir. Yıllardır raflarda duran bu değişiklik, bugün ısrarla yapılmak istenmektedir.

Baroların sesinin kısılması, parçalanması ve susturulması için çıkarılmak istenen bu yasa, sadece baroların değil vatandaşın da sesini kesecektir.

4 Temmuz 2020 günü Ankara'da savunmanın onuru için, adil yargılanma, insan hakları, vatandaşın haklarını savunmak için Büyük Savunma Mitingi'nde buluşacağız.”