Antep’te bir erkek uzaklaştırma kararı bitince kendisinden ayrılmak isteyen kadını öldürdü. Aksaray’da ise ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılan cinsel istismar ve şiddet suçlusu erkek, iki yılın ardından yakalandı.

Antep’te bir erkek, kendisinden ayrılmak isteyen kadını öldürdü: Uzaklaştırması bitince katletti!

Haber Merkezi

Kadınlar yine cezasızlıktan güç alan erkekler tarafından katledildi. Antep’te sistematik şiddet gördüğü Ümit Dur tarafından saldırıya uğrayan 29 yaşındaki Hamide Şeyh Müslim, 13 günlük yaşam mücadelesini kaybetti. Katilin, hakkında uzaklaştırma kararı olduğu ve kararın süresi bitince cinayeti işlediği ortaya çıktı.

Hamide Şeyh Müslim, 2 yıl boyunca şiddet gördüğü Dur’dan ayrıldı. Kadın, erkeğin tehditleri nedeniyle 4 ay önce 3 aylık uzaklaştırma kararı aldırdı. Kararın süresi bitince katil erkek, 22 Temmuz’da Müslim’in kaldığı evi silahla bastı. Dur, Müslim’in bedensel engelli kardeşi 23 yaşındaki Cemil Şeyh Müslim’i öldürürken, annesi Zehra Faraç ve Hamide Şeyh Müslim’i ağır yaraladı. Faraç, kaldırıldığı hastanede tedavi edildikten sonra taburcu oldu. Hamide Şeyh Müslim ise 22 Temmuz’dan bu yana tedavi gördüğü hastanede dün yaşamını yitirdi.

Öte yandan çocuğa cinsel istismarda bulunduğu kesinleştikten sonra kaçan erkek, iki yılın ardından yakalandı. Kırmızı bültenle aranan istismar ve şiddet suçlusu Can Emrah S., Gürcistan'da yakalandı. Adalet Bakanlığı, sanığın iadesini talep etti.

A.S. adlı kadın, Can Emrah S.'nin kendisine şiddet uyguladığı ve ilk evliliğinden kızı E.Ç. hakkında cinsel istismarda bulunduğunu belirterek 2020'de şikâyette bulundu. Gözaltına alınan erkek, ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Fail hakkında Aksaray 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Mağdur avukatı sanığın kaçma şüphesi olduğunu belirterek, tutuklama kararı çıkarılmasını istedi. Mahkeme, bu talebi reddetti. Duruşmalara gelmeyen erkek hakkında, 5 Ocak 2021'de tutuklama kararı çıkarıldı. Yakalama kararı infaz edilemeyen sanık hakkında bu kez kırmızı bülten çıkarıldı. Sanık, geçen hafta Gürcistan’da yakalandı.

ERKEKLER BİR AYDA 24 KADINI ÖLDÜRDÜ

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu (KCDP), temmuz ayında katledilen kadınlara ilişkin hazırladığı raporu açıkladı. Rapora göre temmuz ayında 24 kadın cinayeti işlenirken, 20 kadın da şüpheli bir şekilde ölü bulundu. Katledilen 24 kadından 14’ü evli olduğu erkek tarafından öldürüldü. Öldürülen kadınların 15’i ateşli silahlarla, 4’ü kesici aletle, 3’ü darp edilerek öldürüldü. 24 kadından 10’unun hangi bahaneyle öldürüldüğü tespit edilemedi. 13’ü boşanmak istemek, barışmayı reddetmek, evlenmeyi reddetmek, gibi kendi hayatına dair karar almak istemesi bahanesi ile, 1 kadın ise ekonomik bahanelerle öldürüldü.

uzaklastirmasi-bitince-katletti-1047832-1.