Antep’te seyyar satıcıların sokakta ürün satışı durduruldu. Kentte ayrıca sebze, meyve ve giyim pazarlarının da hizmet vereceği günler ayrıldı

Antep'te, seyyar satıcılara koronavirüs yasağı

Antep’te , koronavirüs tedbirleri kapsamında seyyar satıcıların sokakta ürün satışının yasaklandığı açıklandı. Öte yandan sebze, meyve ve giyim pazarlarının da farklı günlerde hizmet vereceği bildirildi.

Antep’te artan koronavirüs vakalarının önüne geçmek için ek tedbirler alındı. Bayrama sayılı günler kala alınan tedbirlerle alışverişe çıkan yurttaşların çarşı ve pazardaki yoğunluklarının düşürülmesi amaçlanıyor.

Yeni tedbirlerle ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Vali Davut Gül, "Gaziantep il genelinde, bayram alışverişi başta olmak üzere sokaklarda seyyar satıcıların ürün satması yasaklanmıştır. Yoğunluğu azaltmak için; bayrama kadar olan sürede sebze meyve pazarlarıyla giyim pazarlarını ayırarak, farklı günlerde hizmet vermeleri sağlanacaktır" ifadelerini kullandı.

EDİRNE’DE DE KENTE SEYYAR SATICI GİRİŞİ YASAKLANMIŞTI

Edirne Belediyesi, yeni tip koronavirüs salgınına karşı aldığı yeni önlemleri duyurmuş, bu önlemler kapsamında, yurttaşları salgından korumak ve salgının yayılmasını engellemek amacıyla şehir dışından gelen seyyar satıcıların kente girişinin yasaklandığını bildirmişti.

Açıklamada, yasağa uymayanlar hakkında yasal işlem yapılacağı ve mallarına el konulacağı kaydedilmişti.