Fethiye ve Seydikemer ilçeleri ortak projesi ‘Antik Pedal’, GEKA tarafından 1.294.958,60 TL destek almaya hak kazandı. Proje, nisan ayı içerisinde başlıyor.

Antik Pedal Projesi’ne GEKA’dan destek

BİRGÜN EGE

Fethiye ve Seydikemer ilçeleri ortak projesi ‘antik pedal’ GEKA (Güney Ege Kalkınma Ajansı) tarafından 1.294.958,60 TL destek almaya hak kazandı. Bisiklet Turizmi için çalışmalarını sürdüren Fethiye Belediyesi proje yararlanıcısı olarak, proje ortağı Seydikemer Belediyesi ile birlikte GEKA’ya başvuruda bulunmuştu.

Antik Pedal projesinde, Fethiye ve Seydikemer Kaymakamlığı, Fethiye ile Seydikemer Belediyeleri, Fethiye Kent Konseyi yanı sıra Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü, Seydikemer Orman İşletme Müdürlüğü, Fethiye Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Fethiye İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü, Seydikemer İlçe Gençlik Spor Müdürlüğü, Fethiye Belediye Spor Kulübü Derneği ve Seydikemer Belediye Spor Kulübü yer alıyor.

Fethiye Belediye Meclisi’nde gerçekleştirilen ‘antik pedal’ toplantısına Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat, Seydikemer Kaymakamı Ayhan Yazgan, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Seydikemer Belediye Başkan Yardımcısı Ramazan Kaynak, Fethiye Kent Konseyi Başkanı Gül Bahar Edik Kayhan ve ilgili kurum ve kuruluşların müdürleri ile vekilleri katılım sağladı.

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, “Ben bu projeyi yakından takip ediyorum. bu projede iki ilçenin kaymakamının ve belediye başkanının yan yana oturması çok önemlidir. Bazı tabuları yıktık. Birlikte bölgemize yapılabilecek hizmetin bir örneğidir bu proje. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Daha önce de böyle toplantılarımız olmuştu. Bundan sonra da birlik içinde çalışmalarımız devam edecek. Hep birlikte olduktan sonra başarıya ulaşıyoruz” dedi.