Avrupa Parlamentosu'nda yolsuzluk şüphesiyle yürütülen soruşturmada Yunan milletvekili Maria Spiraki'nin parti üyeliği askıya alındı.

AP'de yolsuzluk şüphesi: Yunan milletvekilinin parti üyeliği askıya alındı

Avrupa Parlamentosu'nun (AP) yürüttüğü yolsuzluk soruşturması kapsamında Başbakan Kiryakos Miçotakis'in kararı ile başkanı olduğu iktidardaki Yeni Demokrasi Partisi'nden AP Milletvekili Maria Spiraki'nin üyeliği soruşturma bitene kadar askıya alındı.

Parti tarafından yapılan açıklamada, soruşturma süresince Spiraki bir sonraki genel seçimlerde de Selanik'ten aday olamayacak.

DOKUNULMAZLIĞININ KALDIRILMASI İSTENDİ

Avrupa Birliği Başsavcılığından yapılan açıklamada, Belçika'da bir süredir devam eden yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasının odağındaki isimlerden Yunan milletvekili Eva Kaili ve Avrupa Halk Partisinden (EPP) Maria Spiraki'nin dokunulmazlıklarının kaldırılması istenmişti.

AB Yolsuzlukla Mücadele Ofisi'nden (OLAF) gelen bir soruşturma raporunda, AB bütçesinin kötüye kullanımını içeren bir yolsuzluk şüphesi bulunduğu bildirilmişti.

Yolsuzluk konusunun parlamentoda çalışan asistanlara ödenen ücretlerle ilgili parlamento ödenekleriyle bağlantılı olduğu kaydedilmişti.​​​​​​​

(AA)