Avrupa Parlamentosu (AP) Savunma Komisyonu Başkanı Nathalie Loiseau, 24 Nisan'ın 108. yıldönümünde açıklamalarda bulundu. Loiseau, "Türkiye, barışçıl bir gelecek istiyorsa Ermeni Soykırımı’nı tanımalı" dedi.

AP Üyesi Loiseau: Türkiye, barışçıl bir gelecek için Ermeni Soykırımı'nı tanımalı

Avrupa Parlamentosu (AP) Savunma Komisyonu Başkanı Nathalie Loiseau, 24 Nisan'ın 108. yıldönümünde Armenpress'e konuştu. Loiseau, Türkiye'nin 'Ermeni Soykırımı'nı tanıması gerektiğini' belirtti.

Loiseau, şunları söyledi: 

“Türkiye büyük bir ülke olarak algılanmak ve değer görmek istiyorsa, Ermeni Soykırımı’nın tanınmasını şiddet içeren bir geçmişe rağmen barışçıl bir gelecek inşa etme isteğinin işareti olarak görmeli.”

"BİR SONRAKİ OLUMLU HAMLE ANKARA'DAN GELMELİ"

Ermenistan - Türkiye arasındaki ikili ilişkileri de değerlendiren Fransız siyasetçi, 6 Şubat'ta meydana gelen Maraş merkezli depremlerin ardından Ermenistan ve Türkiye arasındaki ilişkilere dikkat çekerek Ankara'dan da olumlu bir adım atılması gerektiğini söyledi:

“Türkiye'yi vuran yıkıcı depremin ardından Erivan ile Ankara ilişkilerinde cesaretlendiren sinyaller geldi. Ermenistan, Türkiye’ye yardım sağlamak için koştu. İki ülke arasındaki sınır, on yıllar sonra ilk kez yeniden açıldı. Bir sonraki olumlu hamlenin Ankara'dan gelmesini umalım.”