Apple’ın ‘Project Titan’ olarak anılan, ancak şirket tarafından bugüne dek doğrulanmamış otonom (sürücüsüz) araç geliştirme projesi, CEO Tim Cook tarafından resmen doğrulandı

Apple sürücüsüz araç çalışmalarını doğruladı

ERSOY YAŞAR / ersoy@otosafari.com
@ersysr

Tim Cook, Bloomberg’e yaptığı açıklamada otonom sistemler üzerinde çalıştıklarını, bu sistemlerin otonom araçları da kapsadığını söyledi. Cook açıklamasında,otonom sistemlerin çok önemli çekirdek bir teknoloji olduğunu ve bu projelerin tüm yapay zeka çalışmalarının temeli olarak gördüklerini, büyük olasılıkla üzerinde çalışılacak en zor yapay zeka projesinin bu olduğunu belirtti.

Apple’ın otonom sürüş projesi bugüne dek söylenti ve sızıntılarla gündeme gelmiş ancak marka tarafından resmi bir açıklama ile sahiplenilmemişti. Şirket, Mercedes-Benz ve Ford gibi otomobil üreticilerinden mühendisleri bu çalışmalar kapsamında bünyesine kattığı da biliniyordu. Bloomberg’in bildirdiğine göre Apple’da binden fazla mühendis otomotiv teknolojileri üzerine çalışıyor.

Araç değil yazılım üretecek

‘Project Titan’ adı Apple ile ilk kez anıldığında markanın kendi sürücüsüz otomobilini üreteceği öngörülmüş, teknoloji çevrelerinde ‘konsept’ tasarım taslakları söylenti ve tartışmalara konu olmuştu. Cook’un açıklamalarının ardından ise Apple’ın araç değil otonom sürüş teknolojileri geliştirdiğine dair bir öngörü oluştu.

Daha önce Business Insider’ın yer verdiği bilgiler ise Apple’ın direksiyon kontrolü, hızlanma ve yavaşlama gibi işlemleri elektronik komutlarla gerçekleştirebildiğini gösteriyordu. Silikon Vadisi’nde otomobil üreticilerinin yanı sıra farklı ölçeklerde teknoloji şirketleri de otonom sürüşe dair geliştirmeler yapıyorlar. Volvo, Ford, Mercedes-Benz, BMW gibi köklü üreticilerin de elektrikli ve otonom sürüşle ilgili çalışmaları bulunuyor.

Apple CEO’su Tim Cook’un Bloomberg’e yaptığı açıklama şöyle:

“Burada büyük bir dönüşüm var. Yalnızca otonom araçlarla ilgili değil, otomobillerin elektriğe dönüşümü bu değişimin önemli bir parçasını temsil ediyor. Elektrikli bir araç kullandıysanız, bunun müthiş bir deneyim olduğunu görmüşsünüzdür. Aracı şarj etmek de farklı bir deneyim. Araç paylaşımı konusu da var, yani üç farklı yönelimde eşzamanlı değişimler gerçekleşiyor. Biz değişimi otonom sistemlerin tümü olarak görüyoruz. Otonom sistemler geliştirmenin hedeflerinden biri de otonom araç kullanımı. Çalışmalarımızı tüm yapay zeka projelerinin temeli olarak görüyoruz. Söz konusu çekirdek teknolojinin bizi götüreceği alanları görmekten heyecan duyuyorum.”

Apple’ın otonom filosunu Hertz yönetecek

Google, otonom araç geliştirme birimi Waymo’nun 600 araçlık filosunun yönetimini yaptığı bir anlaşma ile filo kiralama markası Avis’e bırakmıştı. Bu işbirliğinin ardından Apple’ın da Hertz ile benzer bir anlaşmaya imza attğı açıklandı. Anlaşmaya göre, Apple otonom sürüş teknolojisi geliştireceği araçları Hertz’in filo kiralama biriminden temin edecek. Bu işbirliği Apple’ın otonom araçlarının yasal prosedürlerini ve bakımlarını Hertz’in üstlenmesi anlamına geliyor.

Apple başlangıç olarak Hertz filosundaki Lexus RX450h Hibrit SUV modellerini kiralayacak ve araçları geliştirdiği otonom sürüş teknolojileri ile donatacak. Google’ın Avis’le işbirliği modeli 600 aracı kapsarken Apple’ın kiralayacağı araç sayısının 6 olacağı fakat bu sayının zaman içerisinde artacağı sanılıyor.

***

PSA Grubu’nun motoruna üçüncü ödül

apple-surucusuz-arac-calismalarini-dogruladi-313042-1.

Bu yıl Stuttgart’ta 19’uncusu düzenlenen ‘Uluslararası Yılın Motoru’ ödülleri çerçevesinde aralarında Türkiye’den de gazetecilerin bulunduğu uluslararası jürinin oylarıyla PSA Grubu’nun 1.2 litrelik 3 silindirli Turbo PureTech benzinli motoru 1.0-1.4 litre kategorisinde ‘2017 Yılın Motoru’ ödülüne layık görüldü. Fransa’nın kuzeyindeki Douvrin kentinde bulunan Française de Mécanique ve Çin’deki Xiang Yang fabrikalarında 2014 yılından bu yana yaklaşık 850.000 adet üretilen motor, 2015 ve 2016’da da aynı ödüle layık görülmüştü. Tremery Fabrikası’nın yılsonunda devreye girmesiyle motorun toplam yıllık üretim kapasitesi 1 milyon adedi aşacak.

110 HP ve 130 HP olmak üzere iki farklı güç versiyonu bulunan 1.2 PureTech benzinli motor 70 ülkede 90 farklı araç kombinasyonu ile kullanılıyor. Grubun ticari başarısını desteklemeye devam eden motor ‘2017 Yılın Otomobili’ seçilen yeni Peugeot 3008 ve yeni Citroen C3 olmak üzere gurubun yeni ürünlerinde de kullanılıyor. Motor, Avrupa pazarında PSA Grubu’nun toplam benzin ve dizel motorlarının üçte birini oluşturuyor. Avrupa ve Çin’deki 2020 regülasyon standartlarını yerine getirmek üzere devreye alınan benzinli motor partikül filtresi (GPF) partikül emisyonlarını yüzde 70’in üzerinde azaltıyor.

***

Opel’den AGR sertifikalı sürücü koltuğu

apple-surucusuz-arac-calismalarini-dogruladi-313043-1.

Opel, AGR sertifikalı ortopedik koltukları yeni Insignia Grand Sport modelinin Excellence donanım seviyesinden itibaren standart olarak sunuyor. Sertifikalı sürücü koltuğu, sırttaki yükü azaltarak ayarlanabilir bel desteği ve bacak minderi uzantıları ile özellikle uzun yolculuklarda ortaya çıkabilecek sağlık sorunlarının önüne geçiyor. Opsiyonel olarak sunulan Ergonomik Spor Deri Koltuk paketi ise koltuğun elektrikli olarak 18 yönlü ayarlanıp ideal ayarların hafızasıya kaydedebilmesine olanak sağlıyor. Koltukta tek tuş ile çalıştırılan masaj özelliği de bulunuyor. Modelde bulunan, yaz ayları için koltuk havalandırma, kış ayları için ise koltuk ısıtma özelliklerini de sürücülere dört mevsim konfor sağlıyor.

AGR (Sağlıklı Sırtlar Kampanyası) 1995’te kurulmuş sadece sırt sağlığı üzerine odaklanan bağımsız bir Alman kuruluşu. İlgili sertifika ise kuruluşun bağımsız medikal uzmanlarından oluşan komitenin ilgili ürünü ortopedik olduğunu onaylaması sonucunda alınabiliyor. Kurum, otomobil koltuklarının yanı sıra, mobilya, yatak, ayakkabı ve hatta sırt çantalarını değerlendirip sıkı Alman ortopedik standartlarını karşılayabilen ürünleri sertifika ile ödüllendiriyor.

Daha fazlası için:

www.otosafari.com
www.youtube.com/otosafari