Vizyondaki 3. hafta sonunu da geride bırakan Aquaman, ABD’de zirvedeki yerini korumayı başardı. Film, DC sinematik evreninin en çok izlenen yapımı oldu. DC’nin sinematik evren konusunda Marvel kadar başarılı olmadığını biliyoruz. Malum, Marvel şu aralar 22. filminin hazırlıklarını sürdürürken, DC’deki film sayısı ise iki eldeki parmak sayısını geçemiyor. Bu durumda DC’nin sinema dünyasındaki solo film […]

Aquaman en çok izlenen DC filmi oldu

Vizyondaki 3. hafta sonunu da geride bırakan Aquaman, ABD’de zirvedeki yerini korumayı başardı. Film, DC sinematik evreninin en çok izlenen yapımı oldu.

DC’nin sinematik evren konusunda Marvel kadar başarılı olmadığını biliyoruz. Malum, Marvel şu aralar 22. filminin hazırlıklarını sürdürürken, DC’deki film sayısı ise iki eldeki parmak sayısını geçemiyor.

Bu durumda DC’nin sinema dünyasındaki solo film tutkusu da etkin rol oynadı. Vizyona giren Batman üçlemesi önemli bir başarı yakaladı. Doğal olarak DC bu seriyi birden kesip atmak istemedi.

Sonradan oluşturulan DC evreni de o kadar aceleye getirildi ki Justice League gibi milyar dolarlara ulaşması gereken bir proje, büyük bir hüsrana dönüştü.

Aquaman DC evrenini şaha kaldırdı

Çeşitli denemelerin akabinde geçtiğimiz haftalarda vizyona giren Aquaman ile DC’nin ters giden talihi de dönmüş gibi görünüyor. Aquaman vizyonda kaldığı 17 günlük süre içerisinde en fazla izlenen DC filmi olmayı başardı. Elbette burada son DC sinematik evreninde yer alan filmleri kastediyoruz. Yoksa Christian Bale’in başrolünde yer aldığı Batman filmleri, gişede önemli bir başarı yakalamıştı.

aquaman

Üç hafta üst üste ABD’de en çok izlenen film olan Aquaman, dünya genelinde de önemli bir başarı yakaladı. DC’nin denizlere hükmeden süper kahramanı, dünya genelinde 940.72 milyon dolarlık hasılatla, mevcut sinematik evrenin en çok izlenen filmi oldu. Daha önce ilk sırada Wonder Woman yer alıyordu.

Kaynak: Donanım Günlüğü