Araç kiralama ittifakı

Mustafa M. BİLDİRCİN

Belediye meclis üyelerinin yolsuzluk iddiasıyla hakkında yaptığı suç duyurusuna belediye balkonuna çıkarak, “İstifa etmemi bekleyenler avuçlarını yalasın” karşılığını veren İskilip Belediye Başkanı MHP’li Ali Sülük kiralık araç için ‘ittifakı’ seçmiş.

Başkanın, 100 bin TL ödeyerek iki aylığına kiraladığı araç için Çorum AKP İl Başkan Yardımcısı Ali Evlüce’nin şirketini tercih ettiği açığa çıktı.

Cumhur İttifakı’na ait belediyelerin tartışmalı ihalelerine bir yenisi daha eklendi. MHP’li İskilip Belediyesi’nin iki aylığına kiralayacağı hafif ticari araç ihalesini, AKP Çorum İl Başkan Yardımcısı Ali Evlüce’nin şirketi kazandı.


Belediye meclis üyelerinin yolsuzluk yaptığı iddiası ile suç duyurusunda bulunduğu MHP’li Ali Sülük başkanlığındaki Çorum İskilip Belediyesi, 8 Mayıs 2020’de, “Camlı Panelvan Hafif Ticari Araç” ihalesi açtı. Kamu ihalelerinin belirli kişi ya da kurumlara verilmesine olanak sağladığı gerekçesiyle eleştirilen pazarlık yöntemiyle yapılan ihale için üç şirket doküman satın aldı ancak ihaleye yalnızca bir firma teklif verdi.

İhale, tek teklif veren firma olan Evlüce Otomotiv’in üzerine bırakıldı. Şirket ile 96 bin 500 TL’lik sözleşme imzalandı. 28 Mayıs 2020’de sözleşme imzalanan şirketin sahibinin tanıdık bir isim olduğu anlaşıldı. Şirketin Merkezi Sicil Kayıt Sistemi’nde ismi yazan Ali Evlüce’nin aynı zamanda Çorum AKP İl Başkan Yardımcılığı yaptığı tespit edildi.