Elektrikli otomobiller, düşük işletme maliyetlerinden ötürü filolar ve araç paylaşım servisleri tarafından tercih edilmeye başladı. Son haber Hollanda’dan

Araç paylaşımı da  elektrikli ve hibrite yöneliyor

ERSOY YAŞAR - @ersysr
ersoy@otosafari.com
www.otosafari.com
www.youtube.com/otosafari

Son yıllarda, Avrupa’da elektrikli filoların farklı amaçlarla kullanılmaya başladığını görüyoruz. İspanya’da yerel yönetim işbirliği ile taksi filolarının elektrikli araçlara dönüştürülmesi, 2015’te Kopenhag’da 400 i3’ü konuşlandıran BMW’nin yatırımı ve Madrid’de Renault desteği ile 500 yeni elektrikli araç paylaşım filosunun oluşturulmasından sonra Koreli otomobil üreticisi Hyundai de Hollanda’da elektrikli araçlar kullanarak bir araç paylaşım hizmeti başlattığını açıkladı.

Markanın hibrit ve plug-in (fişli) hibrit versiyonları da bulunan Ioniq modelinin tam elektrikli Ioniq EV modeli 100 araçlık filo ile Amsterdam’da kullanıcıların hizmetine sunuldu. Girişimin yakın gelecekte ülke genelinde yaygınlaştırılarak daha büyük bir filo oluşturulması da hedefleniyor. Araç satın almayı tercih etmeyenler için yeni nesil bir hizmet olarak araç paylaşım modelleri, elektrikli modellerin tanıtımı adına da önemli. Elektrikli modelleri ve teknolojiyi tanımak için düşük maliyetli bir yöntem olması da birçok kişi tarafından tercih edilmesini sağlıyor.

Hyundai’nin Avrupa’daki operasyonundan sorumlu yöneticisi Thomas A. Schmid, hizmete giren araç paylaşımı modeli ile ilgili yaptığı açıklamada, Amsterdam şehir yönetiminin iklim hedeflerine ulaşmasına katkıda bulundukları için gurur duyduklarını söyledi. Hyundai’nin 2020’ye kadar 15 eko otomobil ile tüketici ile buluşacağını açıklayan Schmidt, elektrik, hibrit ve yakıt hücreli otomobiller ile müşterilerinin yaşam tarzına uyum sağlayacaklarını da belirtti. Hyundai’nin elektrikli otomobil yatırımını dikkat çeken bir girişim ile sahneye çıkarması da girişimin sağlayacağı sosyal fayda kadar bir iletişim yöntemi olarak dikkat çekiciydi.

Türkiye’de Toyota, 10 C-HR Hybrid ile paylaşım modelinde
Toyota, Türkiye’de üretilen Toyota C-HR Hybrid’in geniş kitlelerce tanınmasını sağlamak amacıyla son yıllarda dünyada büyük ilgi gören kullan-bırak sistemini Türkiye’de sunan Yoyo ile işbirliği yapmaya başladı. Japon üretici, bu amaçla, C-HR Hybrid modelinden 10 adetini Yoyo’ya teslim etti.

Böylece, üyelik sistemi ile çalışan ve şehrin farklı noktalarında bulunan araçlardan herhangi birinin saatlik, günlük ve haftalık kullanılabildiği sistem ile araçların 3 ayda 500 kişi tarafından test edilmesi planlanıyor. Bu sisteme üye olanlar kendilerine verilecek özel kartlar veya mobil uygulama ile araçlarını anahtar kullanmadan çalıştırabiliyorlar ve işlerini tamamladıklarında belirlenen noktaya bırakabiliyorlar.