Araçların motoruna giren kedilere dikkat

Kış mevsiminin kendisini hissettirdiği günlerde, insanlar kadar sokak hayvanları da soğuktan etkileniyor. Soğuk havalardan korunmak isteyen hayvanlar da araçların motor kısmına girerek ısınmaya çalışıyor.

Kış aylarında soğuktan korunmak için araçların motor kısmına girebilecek kedilere dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen Veteriner Hekim Murat Semiz, “Soğuk havalarda yeni park etmiş, motoru sıcak olan araçların sıcaklığı kedileri cezbediyor ve buralara sığınıyorlar. Hem kedinin, hem de aracımızın zarar görmemesi için, kontrol etmeliyiz” dedi.

Aracı çalıştırmadan önce motor kısmında ses çıkarmak, kaputa ve çamurluklara vurarak aracı kontrol etmek gerektiğine değinen Semiz, şunları aktardı:
“Mesela, bize bazı vakalar geliyor boğaz köprüsü üzerinde kedi bulduk diye. Hâlbuki boğaz köprüsü üzerinde kedi bulabilmeleri imkânsız, bunlar kontrol edilmemiş araçlardan Boğaz Köprüsü’ne kadar gelip bir şekilde yola düşmüş kediler oluyor. Bu vakalar çeşitli yerlerde ciddi derecede yanıklar, araç içerisindeki kayışların hayvanların birkaç bölgesini kesmesi sonucu sakatlık ve kötü bir şekilde ölüme giden sonuçlar olarak geliyor. En azından bu kış aylarında aracınızı çalıştırmadan önce şöyle bir sağını solunu kontrol edip altına bakmak, motor kısmında bir ses çıkarmak, kaputa ve çamurluklara vurarak içeride bir canlı var ise ya kaçmasına ya da ses çıkararak size orada olduğunu haber edebilmesini sağlar. Miyavlama sesi duyulduğu zaman arabanın kaputunu açıp bir bakıp içeride var mı yok mu diye bakmak gerekiyor. Eğer varsa hem o kedinin zarar görmemesi hem de aracımızın zarar görmemesi açısından kontrol etmemiz lazım.”

DHA

cukurda-defineci-avi-540867-1.