İsraİl’in BenLBen Tiyatro Grubu, Türkiye’deki gey ve lezbiyenlerin kurduğu tiyatro topluluğunun davetiyle önümüzdeki günlerde Ankara’ya gelecek. “Arada Bir Yerde” isimli...

İsraİl’in BenLBen Tiyatro Grubu, Türkiye’deki gey ve lezbiyenlerin kurduğu tiyatro topluluğunun davetiyle önümüzdeki günlerde Ankara’ya gelecek.  “Arada Bir Yerde” isimli oyunu sergileyecek topluluk, İzleyiciye “Tanrının cinsiyeti ne, kadın nedir, erkek nedir, tercih yapmak zorunda mıyız ya da arada bir yer var mı?” sorularını yöneltecek.

28 Eylül 2008 Pazar günü saat  20:00’de Ekin Sanat Merkezi’nde izlenebilecek oyun 2003 yılında Tel Aviv Onur Haftasında galasını yaptı, ayrıca  New York, San Francisco, Zürih önemli tiyatro festivallerinde ve LGBTT organizasyonlarında sahnelendi.

Öte yandan, Pembe Hayat LGBTT Dayanışma Derneği bünyesinde kurulan ‘Pembe Hayat Tiyatro Topluluğu’nun “Pembe Gri” adlı oyununun hazırlık sürecini anlatan aynı isimli belgeseli ise Altın Portakal için yarışacak. Emre Yalgın’ın yönetmenliğini yaptığı Pembe Gri, 11–19 Ekim 2008 tarihleri arasında gerçekleştirilecek 45. Altın Portakal Film Festivali’ne belgesel dalında katılacak.

İlk gösterimini 2007’de İstanbul Onur Haftası kapsamında yapılan oyun, zorunlu seks işçiliği yapan transseksüellerin örgütlenme çabalarını anlatırken fonda, şiddet, sosyal haklar gibi konuları irdeliyor. Özlem Zorcan Ankara