İstanbul Çengelköy'de ormanlık arazide yapıl-I mış 86 d

SAFA KÖKTENER

İstanbul Çengelköy'de ormanlık arazide yapıl-I mış 86 daireyi 500 kişiye satarak 25 milyon IYTL dolandırıcılık yaptıkları ileri sürülen Yaşam Kent Konut Yapı Kooperatifi'nin eski Başkanı Azmi Yılmaz ve yeni Başkan Recep Yavaşgil gözaltına alındı. Şoförü Cafer Güven adına düzenlenmiş sahte kimlikle yakalanan Azmi Yılmaz, villasında kurban kesimi yaparken yakalandı.

Yılmazlar Yapı Konut Kooperatifi'nin eski ve yeni başkanları Azmi Yılmaz ve Recep Yavaş-gü'in aralarında bulunduğu 4 kişinin, Çengelköy'deki 86 konutu birden fazla kişiye satarak 25 milyon YTL'lik dolandırıcılık yaptıkları iddiasıyla yapılan soruşturma çerçevesinde, dokuz ay önce toplam 500 kişiye sattıkları öne sürüldü.

ŞOFÖRÜ ADINA SAHTE KİMLİK

Evleri alamayan vatandaşlar, dolandırıldıklarını anlayınca Üsküdar Cumhuriyet Savcılığı'na başvurması üzerine başlatılan soruşturma kapsamında aranan eski başkan Azmi Yılmaz, kardeşi Orhan Yılmaz, Aytaç Arman ve kooperatifin yeni başkanı Başkan Recep Yavaşgil yakalandı.

İki ayrı adrese yapılan operasyonda 6 ayrı suçla araması olduğu belirtilen Yılmaz, Ümraniye Taşdelen'deki villasında kurban kesimi esnasında gözaltına alındı. Azmi Yılmaz'm üzerinde yapılan aramada şoförü Cafer Güven adına düzenlenmiş sahte kimlik bulundu. Kooperatif vasıtasıyla yüzlerce kişiyi dolandırmak ve sahtecilik suçundan hakkında yakalama emri bulunan eski ve yeni başkan ile birlikte 4 kişi işlemler sonrası Üsküdar 1. Sulh Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

ÜÇ KİŞİ TUTUKLANMIŞTI

Üsküdar Cumhuriyet Savcılığı'nın yapmış olduğu soruşturma çerçevesinde daha önce Yılmaz'ın kızı Mehtap Arman ile kooperatifin denetmeni Yakup Ergin Gürses ile Rize'de gözaltına bir kişi tutuklanmıştı. Kooperatifin başkanı Azmi Yılmaz'ın 1999 yılında Gölcük'te meydana gelen deprem sonra bir binanın yıkımı esnasında tedbir almadan yaptığı yıkım sonrası 5 kişinin ölümüne sebep olduğu iddiasıyla bir süre cezaevinde yattığı ileri sürüldü.