Arazi sahibi ile okul kurucusu arasında kira anlaşmazlığı: Öğrenciler kapı dışarı edildi

Berkay SAĞOL

İzmir’in Konak ilçesinde bulunan Özel İzmir Saranel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, iddiaya göre arazi sahibi ile okul kurucusu arasındaki kira anlaşmazlığı nedeniyle okulların tatil edilmesine 3 hafta gibi bir süre kala geçen çarşamba günü boşaltıldı. Tahliye kararının ardından okulda bulunan 84 öğrenci, 15 öğretmen ve 4 personel kapı dışarı edildi.

Binadan tahliye edilen okulla ilgili İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü devreye girdi. Alınan karara göre okulda eğitim ve öğretimin yılsonuna kadar devam edeceği, gelecek yıl ise öğrencilerin başka okullara nakledileceği bildirildi.

Okul yetkilileri ise olaya ticari olarak bakmadıklarını ve çocukların geleceğinin söz konusu olduğunu iddia etti.

Yaşanan olayla ilgili bilgi veren bir okul yetkilisi, “Konak İlçe Milli Eğitim Müdürü ve MEB’den başka yetkililer gelerek okulun kapısını açtılar. 3 haftalık bir süreç verdiler. Şu anda okulda eğitim devam ediyor ancak biz daha sonrasında binayı boşaltacağız. Şu anda bütün öğrencilere apar topar sınav yapılıyor. Çocuklar bir günde 3 veya 4 sınava giriyor. Bu da ne kadar etik ve doğru gerçekten biz bile bilmiyoruz. Bu sürecin böyle olmasını istemezdik. Şu anda tek sevinebildiğimiz en azından çocuklar dönemi burada tamamlayacak ve eğitim hayatlarında bir aksama olmayacak” dedi.

İsmini vermek istemeyen bir öğrenci velisi ise şunları söyledi: “Bu çocukların bazıları birkaç hafta sonra üniversite sınavına girecek ve yaşadıkları olaya bakın. Apar topar okulu bitiren çocuklarımız bir anda üniversite sınavlarına girecekler.”