Direnişteki Arçelik LG işçilerinin açtığı işe iade davası haftaya başlıyor. Divan işçileri ile Koç Üniversitesi’nden atılan okutmanlar, Arçelik LG işçileriyle dayanışma çağrısında bulundu

'Arçelik işçilerinin yanındayız'

KADİR ÜNAL

Koç Holding’e bağlı farklı işyerlerinde haklarına sahip çıktıkları için işten atılan işçiler bir araya geldi, üç aydır direnişte olan Arçelik LG işçilerinin davasına destek çağrısında bulundu.

Koç Holding’e bağlı Arçelik LG’de Türk Metal’den istifa ettikleri için işten atılan ve Kocaeli Gebze’de kurulu fabrikanın önünde yaklaşık üç aydır direnişlerini sürdüren 173 işçinin açtığı işe iade davası, 7-8 Ekim’de Gebze Adliyesi’nde başlıyor.

Yine Koç Holding’e bağlı Divan Turizm İşletmeleri A.Ş.’de sendikalı oldukları için işten atılan ve direnişte olan işçiler ile Koç Üniversitesi’nde sözleşmeleri yenilenmeyerek işten çıkarılan akademisyenler, dün Arçelik LG işçileriyle birlikte basın toplantısı düzenledi. Eğitim Sen 6 Nolu Şube’de düzenlenen toplantıda, Koç Holding’in eğitim emekçilerine ve işçilere yönelik uygulamaları eleştirildi.

Ortak mücadele
İşçiler ve eğitim emekçilerinin birlikte mücadele mesajı verdiği toplantıda ortak açıklamayı, Koç Üniversitesi’nde işten atılan okutmanlardan Yener Erköse okudu. “Koç Holding, istihdam ettiği yurttaşlarımızın anayasal hakkı olan sendikalara serbestçe üye olma ve sendika seçme özgürlüğünü tanımıyor” diyen Erköse, sendikal özgürlükler için ortak mücadeleyi inşa etmekten asla geri durmayacaklarını söyledi.

Divan Turizm'de 228 gündür direnişlerini sürdüren işçilerden İbrahim Kızılyer de Koç Holding’i eleştirerek, “Koç mücadeleci bir sendikayı kabul etmiyor” dedi. Kızılyer, Arçelik LG işçileriyle dayanışma içinde olacaklarını belirtti.

‘Davamıza bekliyoruz’
Arçelik LG işçilerinden Hüseyin Tohumcu ise şunları kaydetti: “27 Mayıs’ta Türk Metal çetesinden kurtulmak için başladığımız direnişe aynı hızla ve coşkuyla devam ediyoruz. Nasıl ki meydanlarda onlara alanı dar ettiysek, adliyede de dar edeceğiz. Herkesi 7 ve 8 Ekim’de Gebze Adliyesi’nde görülecek davamıza bekliyoruz.”