Ardahan’da PKK ve jandarma arasında çıkan çatışma sırasında sivilleri taşıyan bir minibüs uzun namlulu silahlarla tarandı. Olayda bir HDP üyesi yaşamını yitirirken, Valilik saldırının PKK tarafından yapıldığını öne sürdü

Ardahan'da minibüs tarandı, 1 kişi öldü

Ardahan'ın Göle İlçesi’nde PKK ve jandarma çatıştı. Çatışma bölgesinde taranan minibüste 1 kişi öldü, 2 kişi de yaralandı. Ardahan Valiliği olayla ilgili yaptığı açıklamada “Olay yerine nasıl geldiği tam olarak tespit edilemeyen sivil bir araç teröristlerin açtığı ateşin hedefi oldu” iddiasında bulundu. HDP Erzurum milletvekili Seher Akçınar Bayar ise minibüsün askerler tarafından tarandığını belirtti.

2 KİŞİ YARALANDI
Ardahan Göle’de, geçen 9 Temmuz günü PKK’lilerin el koyduğu iddia edilen Göle Belediyesi’ne ait aracı almak ve su kesintisini gidermek üzere bölgede operasyon yapan jandarma birliğiyle PKK gerillaları arasında dün saat 08.30 sularında çatışma çıktı. Çatışma sırasında olay yerine yaklaşan ve içinde 4 kişinin bulunduğu minibüs uzun namlulu silahlarla tarandı. Minibüste bulunan ve HDP’li olduğu ifade edilen 65 Yaşındaki Kanber Morkoç hayatını kaybederken, Sabri Morkoç ve Altan Akın ise yaralandı. Minibüsün şoförü ise saldırıdan yara almadan kurtuldu.

‘MİNİBÜSÜ ASKER TARADI'
Sivilleri taşıyan minibüse ateş açan tarafın asker olduğunu dile getiren HDP Erzurum milletvekili Seher Akçınar Bayar, Twitter’dan olayla ilgili fotoğraflar paylaşıp “Roboski'den sonra Ardahan'da da yaylaya çıkan köylülere ateş: Yeni Türkiye’yi kazıyınca altından çıkan çok tanıdık!' yorumunda bulundu.

VALİLİK 'PKK' DEDİ
Ardahan Valiliği ise minibüsü PKK’lilerin taradığını iddia etti. Valilikten yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “12 Temmuz günü olay yerindeki araç ile ilgili olay yeri incelemesi yapıldığı esnada jandarma görevlilerine terör örgütü mensuplarınca ateş açılmış, açılan ateş sonucunda olay yerine nasıl geldiği tam olarak tespit edilemeyen sivil bir araç teröristlerin açtığı ateşin hedefi olmuş ve araç içerisinde bulunan 4 kişiden 2’si yaralanmış, yapılan tüm müdahalelere rağmen 1 vatandaşımız vefat etmiştir.”

***

Halkı polis engelledi

Ardahan’da yaşanan olayların ardından bölgeye gitmek isteyen yurttaşlar polis tarafından durduruldu. İlçe çıkışında TOMA ve zırhlı araçlarla barikat kuran polisler, ilçeye yaklaşık 6 kilometre mesafedeki köye geçişlere izin vermedi. Yurttaşlar oturma eylemi başlarken, HDP milletvekilleri ve yöneticileri görüşme gerçekleştirdi. HDP Milletvekillerinden Taşkın Aktaş, operasyonun AKP’nin emri ile yapıldığını belirterek, saldırının Göle ve Ardahan halkının 7 Haziran seçimlerinde ortaya koymuş olduğu iradeye dönük olduğunu söyledi. Aktaş, operasyonu ve olası çatışmaları durdurmak amacıyla ayakta olacaklarını dile getirdi.