Kurban bayramı bu yıl 27 Haziran Salı günü başlayıp 1 Temmuz'da sona eriyor. Resmi kurumların neredeyse tamamı kurban bayramı süresince kapalı olacakken yurttaşlar kurban bayramında eczaneler açık mı sorusunu gündeme getiriyor. Peki, Arefe günü ve bayramda eczaneler açık mı? İşte detaylar.

Arefe günü ve bayramda eczaneler açık mı? Kurban bayramında eczaneler açık mı?

Kurban Bayramı bu yıl 27 Haziran Salı arefe gününden 1 Temmuz Cumartesi gününe dek sürecek. Yurttaşlar arefe günü ve bayramda eczaneler açık mı sorusunu gündeme getiriyor. Peki kurban bayramında eczaneler açık mı? İşte detaylar...

Arefe günü eczaneler açık mı?

Eczaneler, 27 Haziran Salı arefe günü saat 09.00 ile 13.00 saatleri arasında açık olacak. Öğleden sonra yani saat 13.00 sonrası ise nöbetçi eczaneler hizmet verecek.

Kurban bayramında eczaneler açık mı?

Eczaneler Kurban bayramı süresince 27 Haziran 2023 Salı günü saat 13.00'ten itibaren ve 28 Haziran-2 Temmuz tarihleri arasında kapalı olacak ve 3 Temmuz 2023 Pazartesi itibarıyla hizmet vermeye devam edecek. Eczanelerin kapalı olduğu zaman boyunca yurttaşlar nöbetçi eczanelerden yararlanacak.

Bayram tatili ne zaman bitiyor?

28 Haziran Salı günü başlayacak olan Kurban Bayramı tatili 1 Temmuz Cumartesi günü son bulacak. 3 Temmuz Pazartesi günü resmi kurumlar ve bankalar tekrar açılmış olacak.

2023 Kurban Bayramı günleri şu şekilde:

  • Kurban Bayramı Arifesi- 27 Haziran Salı
  • Kurban Bayramı 1. Gün - 28 Haziran Çarşamba
  • Kurban Bayramı 2.Gün- 29 Haziran Perşembe
  • Kurban Bayramı 3.Gün- 30 Haziran Cuma
  • Kurban Bayramı 4. Gün- 1 Temmuz Cumartesi