12. Uluslararası Arguvan Türkü Festivali 29-30 Temmuz arasında yapılacak. Festivale gazetemiz yazarları Ünal Özmen, Mustafa Kemal Erdemol ve Fatih Yaşlı da katılıyor

Arguvan’da festival zamanı

Malatya’nın Arguvan ilçesinde canlı bomba saldırıları nedeniyle iki yıl ara verilen Uluslararası Arguvan Türkü Festivali 29-30 Temmuz arasında birçok sanatçının katılımıyla gerçekleştirilecek.

Arguvan Vakfı ile Arguvan Belediyesi tarafından ortaklaşa düzenlenen 12. Uluslararası Arguvan Türkü Festivali ile ilgili konuşan Arguvan Vakfı Başkanı Hasan Aydın, iki yıl ara verilen festivalin bu yıl yeniden coşkuyla gerçekleştirileceğini söyledi.
CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz ise “Festival Arguvan türkülerinin hem ülkemizde hem de dünyada tanınmasını sağlayan önemli bir etkinlik. Arguvan’ın birliği, beraberliği, kardeşliği noktasında da önemli işler yapılıyor. Arguvan Vakfı da bu konulara önemli katkı sunuyor” dedi.

‘Dostları bekliyoruz’
Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş ise festivalin Arguvan için çok önemli bir etkinlik olduğunu belirterek, “Tüm Arguvanlıların önemsediği ve hepimiz için vazgeçilmez bir etkinlik. Marka haline gelen festivalin marka değerini yükseltmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” diye konuştu.

Toplumun değerlerini ön plana çıkaran bu festivalin amacına da değinen Başkan Kızıldaş, “Bu coğrafyaya damgasını vuran halkımızın kültürel değerlerini aslına uygun olarak geliştirip, dünya kültürüyle buluşmasını, birbirinden etkileşerek evrenselliği beslemesini ve halklar arasındaki dostluğu, kardeşliği geliştirip, pekiştirmesini sağlamak en büyük amacımız” dedi.

Arguvan’da türkünün yaşamın bir parçası olduğunu dile getiren Kızıldaş, “Arguvanlılar çocuğunu türküyle uyutmuş, tarlasını türküyle sürmüş, ekinini türküyle dermiş, harmanını türküyle savurmuş. Sevdiğini türküyle övmüş, düşmanını türküyle yermiş. Bu coğrafyanın, bu kültürün vazgeçilmez parçası türküler hep yaşasın, yaşatılsın. Tüm türkü severleri, Arguvanlıları, Arguvan sevdalılarını, gönüldaşlarımızı, dostlarımızı 29-30 Temmuz’da 12’ncisini düzenleyeceğimiz Uluslararası Arguvan Türkü Festivali’ne davet ediyoruz” diye konuştu.

Birçok sanatçı sahne alacak
Sunuculuğunu Funda Salman’ın yapacağı festivalde, Erhan Yılmaz, Mehmet Gümüş, Rojda, Shai Shahar, Süleyman Sarıgül, Özge Özdolanbay, Hüseyin Turan, Niyazi Koyuncu, Hasan Durak, Özlem Gerçek, Ahmet Gelirli, Ali Naki Çıplak ve Aysu Altunbaş sahne alacak.

BirGün yazarları festivalde
Festival kapsamında 29 Temmuz’da gerçekleştirilecek Laik ve Bilimsel Eğitim panelinde ise gazetemiz yazarları Fatih Yaşlı ve Ünal Özmen yer alacak. Paneli Arife Kalender yönetecek. Diğer panel ise 30 temmuz’da Türkiye ve Ortadoğu başlığıyla gerçekleştirilecek. Gazetemiz yazarı Mustafa Kemal Erdemol’un yöneteceği panelde İsmail Saymaz ve Faik Bulut konuşmacı olarak yer alacak.