Arınç, Gökçek'i 'titretti': Benim görevden alınmamı isteyecek kadar haysiyetli değildir

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a yaptığı eleştirilerin ardından kendisini Twitter’dan “Seni istemiyoruz” yazarak istifaya çağıran ve Cemaat, nam-diğer "paralel yapı" mensubu ilan eden Ankara Belediye Başkanı Melih Gökçek’e son derece sert bir cevap verdi.

Çankaya Köşkü’nde yapılan ilk Bakanlar Kurulu toplantısının ardından basının karşısına çıkan Arınç, Gökçek’in açıklamasını “terbiyesizce” diye niteleyerek, “Benim görevden alınmamı isteyecek kadar haysiyetli bir insan değildir” dedi.

Bakanlar Kurulu toplantısında birçok kişinin kendisine Gökçek’i “muhatap almaması” yönünde telkin ettiğini aktaran Arınç, Ankara Belediye Başkanı’nın bu çıkışını iki nedene bağladı: “Gökçek, bakın sayın demiyorum, bu açıklamayı iki nedenle yaptı. Bir: Bir yerlere yaranmak istiyor. İki: Oğlunun milletvekili adaylığını garanti etmek istiyor. Bana daha fazlasını söyletmeyin.”


Arınç, Gökçek’e “okkalı yanıtlar” vermeyi içinden geçirdiğini, ancak gerek eşi Nevin Gökçek’e saygısından dolayı, gerekse seçim öncesi yeni bir polemiğe yol açmak istememesi nedeniyle bundan daha sonra vazgeçtiğini itiraf etti.

Buna rağmen, Gökçek’in çıkışını “yüzde 99 kendi inisiyatifiyle birilerine yaranmak duygusuyla yaptığını” savunan Arınç, seçim sonrası Gökçek ile ilgili 100 konuyu gündeme getireceğini duyurarak, “2009 ve 2014 seçimlerinde Gökçek’in adaylığına itiraz ettim. Artık yeter dedim. O günden kalan hıncını çıkarmaya çalışıyor. 8 Haziran'a kadar müsaade” diye konuştu.

'GÖKÇEK PARALEL YAPININ KUCAĞINA OTURDU'
Cemaate yönelik geçmişteki sevgisini asla inkâr etmediğini hatırlatan Arınç, buna karşın açıklamalarıyla “paralel yapıya” hizmet ettiğini öne süren Gökçek’in bu iddiayla “tetikçilik” yaptığını savundu.

Arınç, aksine Melih Gökçek’in Ankara Belediye Başkanlığı sırasında defalarca Cemaat ile yakın işbirliğinde bulunduğunu iddia ederek, “Adaylığı ve seçimlerde oy isterken bu yapının kucağında oturmuştur, bu yapıya Ankara'yı parsel parsel satmıştır. Yurt yerleri vermiştir, imar planlarında değişiklikler yaptırmıştır, zengin işadamlarına okullar yaptırmıştır” dedi.

Gökçek'in çıkışının kendisini şaşırtmadığını da ima eden Arınç, ekledi: "Biz kimin nerede havlayacağını, hangi işler çevireceğini iyi biliriz."


'BİZE HAŞA ERDOĞAN’I ELEŞTİRMEK DÜŞMEZ'
Erdoğan’ın hükümeti çözüm sürecinde “yeterince bilgilendirilmediği” nedeniyle eleştirdiği sözleri gündemin baş sırasına taşınan Arınç, herhangi bir çekişme olduğuna dair yorumları ise reddetti.  

Erdoğan’ın “halkın kahramanı” olduğunu söyleyen Arınç, “Bize düşen haşa onu eleştirmek değil, onu yönlendirmek değil, onu bilgilendirmektir. Onu yanlış bulduğumuzu söylemek değil, olayın eksik kalmış noktalarını tamamlamaktır. Ben hükümetin bir üyesiyim hükümetimi elbette savunurum, eksik bilgileri tamamlamak da görevim olur” dedi.

Arınç, cümlelerinin ardından da Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun duygularının da aranmaması gerektiğini söyledi. Arınç,  “Ahmet Davutoğlu tamamen masumdur, bu suç değil ki masumiyetten bahsedeyim. Her mikrofon uzatıldığında açıklamak zorunda mıyım, uzatılan mikrofondan 40 senedir kaçmamış bir adamım. Sorulduğu zaman düşüncelerimi ifade ettim. Hangi anlama geldiğini herkes çok iyi anladı…” dedi.

AKP’ye en yakın yazarlardan Abdülkadir Selvi tartışmaların ardından “AKP’nin büyüsü bozuldu” diye uyarmış, hatta bazı AKP’liler “paralel yapı nifak sokmaya çalışıyor” yorumlarında bulunarak, Mehmet Metiner, Arınç’ın Twitter fenomeni “Fuat Avni” olduğunu dahi iddia etmişti.

Bu iddialar üzerine ise Arınç,  “Cam gibi adamın, kimsemin adamı değilim. Hayatını, sevgisini, aşkını, gençliğini bu dava için tüketmiş bir insanım. Başkaları için arayabilirsiniz ama ben bu hesapları yaparak bu güne gelmedim. 8 Haziran’da ‘bu adam namuslu bir adamdır, doğru söylediği için dokuz köyden kovulmuştur, helal olsun’ deneceğini biliyorum” diye konuştu.

Erdoğan ise Arınç’ın eleştirilerine üstü kapalı olarak “konu mankeni olmadığını” söyleyerek cevap vermişti. Başbakan Davutoğlu ise konuyla ilgili henüz yorum yapmış değil.


Gökçek'in '31 maddelik' Arınç isyanı sosyal medyayı salladı

Gökçek, Twitter'dan adeta haykırdı: Bülent Arınç seni istemiyoruz

Kavga etmeyin Selvi üzülüyor: AKP'nin büyüsü bozuldu işte!

Arınç'tan 'tek adama' yanıt: Bu ülkede hükümet var

Erdoğan-hükümet krizi devam ediyor: Dolmabahçe pozu da doğru değildi

Erdoğan İzleme Heyeti’ne itiraz etti: Bunlar doğru şeyler değil

Arınç asi tarafından kalktı: Erdoğan ne zaman emretmişse bilgi sunulmuştur