Arınç 'harikalar diyarında': AKP ile her yer zeytin ağacı oldu!

AKP'ye yakınlığıyla bilinen Kolin Grubu'nun Yırca'da yaptığı zeytin ağacı katliamının ardından Danıştay tarafından verilen yürütmeyi durdurma kararını değerlendiren Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, AKP'nin rant uğruna doğayı talan eden bakış açısını bir kez daha ortaya koydu.

Türkiye'nin her tarafının zeytin ağacı olduğunu düşünen Arınç Türkiye'nin enerji ihtiyacından dem vurarak, zeytincilikle ilgili kanunun eskiyen hükümlerinin değişmesi gerektiğini söyledi. Bu sözlerin ardından Arınç, termik santralın bir yere yapılacağını duyurdu.

Arınç, Danıştay kararıyla ilgili olarak "Biz burada taraf değiliz, şirket Danıştay'ın kararına uymalı" dedi.

'BİZ TARAF DEĞİLİZ'
Başbakanlık Merkez Bina'da gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında gazetecilere açıklamalarda bulunan Arınç, şu ifadeleri kullandı; "Danıştay 6. Dairesi Yırca ile ilgili 3573 sayılı zeytincilikle ilgili kanun kapsamında bu tip termik santrallerin belli uzaklıkta olacağına yönelik bir karar vermiştir. Bir yargı kararı olduğuna göre bu karara uymak bizim için de görevdir. Biz burada taraf değiliz, aslında taraf olan bir şirkettir. Gereken çalışmaları da yaptığını düşünüyoruz, Danıştay'ın kararını uygulaması gerekir şirketin. Bunu takip etmekle görevliyiz."

Arınç, Danıştay'ın iki ay içinde esasatan karar vermesini beklediklerini de açıkladı.

'TÜRKİYE'DE HER TARAF ZEYTİN AĞACI'
Türkiye'de hükümetimn verdiği destekle bazı bölgelerde her tarafın zeytin ağacı olduğunu iddia eden Arınç, "Bu kötü bir şey değil ama Türkiye'nin enerjiye de ihtiyacı var. İkisi arasındaki dengeyi kurallara bağlamak gerekir. Bu kanunda eskiyen hükümler varsa, bunları güncellemek gerekecektir" dedi.