ABD seçimleri öncesinde “Yarın seçilecek adamla bugün kavga etmek doğru değil” diyerek Biden’la ilgili sıcak mesajlar veren Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç, bu kez de Biden’ın Türkiye’ye yönelik sözlerinin ‘iç politikaya yönelik olduğuna inanmak istediklerini’ ifade etti.

Arınç’ın Biden sevdası sürüyor: Türkiye için söyledikleri iç politikaya yönelikti

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç, Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarla ABD Başkanı seçilen Joe Biden’ı ve yardımcısı Kamala Harris’i tebrik etti.

Paylaşımlarında “Türkiye’nin ABD ile uzun yıllara dayanan bir stratejik ortaklık ve müttefiklik ilişkisine sahip olduğunu” dile getiren Arınç, bu ilişkilerin temelinde ‘karşılıklı anlayış ve işbirliğinin yattığını’ savundu.

Arınç, Joe Biden’ın seçim sürecinde Türkiye’ye yönelik sözlerine ise oldukça ‘pragmatik’ bir açıklama getirdi. Biden’ın sözlerinin Türkiye kamuoyunda haklı olarak tepkilere yol açtığını kaydeden Arınç, bu sözlerin iç politika merkezli bir progaganda kapsamında sarf edildiğini ileri sürerek, “Bu sözlerin Sayın Biden’ın ülkemiz ile ilgili düşünceleri olmadığına inanmak isteriz” dedi.

Seçimlerden önce de “Yarın seçilecek adamla bugün kavga etmek doğru değil” sözleriyle Biden’a yönelik tepkileri önlemeye çalışan Arınç’ın Twitter hesabından verdiği mesajlar şöyle:

‘YENİ BİR SAYFA…’

* ABD’de yapılan seçimler sonucunda Başkan seçilen Joe Biden ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris’i tebrik ederim.

* Türkiye ile ABD uzun yıllara dayanan bir stratejik ortak ve müttefiklik ilişkisine sahiptir. Bu ilişkinin temelinde karşılıklı anlayış ve işbirliği yatmaktadır.

* Sayın Seçilmiş Başkan’ın yakın geçmişte Türkiye’nin iç politikasına yönelik bazı sözleri Türk kamuoyunda çok haklı tepkilere yol açmıştı.

* Biz, bu sözlerin seçim kampanyası esnasında iç politika merkezli bir propaganda kapsamında sarf edildiğine ve Sayın Biden’ın ülkemiz ile ilgili düşüncelerini olmadığına inanmak isteriz.

* Bizim için Joe Biden, yıllar önce senatör olarak Bosna savaşında soykırıma uğrayan Müslüman Boşnakların haklarını en yüksek perdeden savunan insandır.

* Sayın Seçilmiş Başkan’ın yeni başkanlık döneminin dost ve müttefik iki ülke arasında yeni bir sayfa açarak karşılıklı güven ve diyaloga dayalı hayırlı gelişmelere katkıda bulunmasını temenni ederim.