Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın “Kadın iffetli olacak. Mahrem-namahrem bilecek. Herkesin içerisinde kahkaha atmayacak” sözleriyle kadınları hedef göstermesi üzerine İstanbul Çağlayan Aliyesi’nde suç duyurusunda bulundu

Arınç neden ağlayanı çok  güleni az ülke istiyor?

MERT DÜZGÜN AYHAN

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın “Kadın iffetli olacak. Mahrem-namahrem bilecek. Herkesin içerisinde kahkaha atmayacak” sözleriyle kadınları hedef göstermesi üzerine İstanbul Çağlayan Aliyesi’nde suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusu öncesinde eylem yapan kadınlara, CHP Milletvekilleri Melda Onur, Aylin Nazlı Aka ve Mahmut Tanalda destek verdi.
Eylemde konuşan Muhterem Göçmen’in ablası Çiğdem Evcil, kardeşinin devlet koruması altında öldürüldüğüne dikkat çekerek, “Muhterem yaşamayı, gülmeyi ve kahkaha atmayı seven bir kadındı. Bu suç duyurusunu ölen kardeşim, tüm kadınlar ve kendim için veriyorum’’ dedi.  


KADINLAR HEDEF GÖSTERİLİYOR!
Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Genel Temsilcisi Gülsüm Kav, “Arınç’ın açıklamaları hükümetin kadın düşmanı politikasının eseridir. Ne zaman bu şekilde bir açıklama olsa akabinde tuhaf bir olaya maruz kalıyoruz. Bu açıklamanın ardından, Erzurum’da bir kadının tayt giymesi mahkeme tarafından tahrik sayılarak ceza indirimi uygulandı. Hükümet, neden ağlayanı çok güleni az bir ülke istiyor?” diye konuştu.
Arınç’ın kadınları iffetsizlikle suçladığını ve hedef gösterdiğini belirten CHP Milletvekili Melda Onur, “Arınç’a soruyorum; adamın biri karım çay bahçesinde kahkaha attı, iffetsizlik yaptı. Ben de onu öldürdüm, dediğinde sorumlusu kim olacak?” dedi.
CHP Milletvekili Aylin Nazlı Aka da, “Bastırılmış sapkın zihniyet konuştukça batıyor. Herkes kendi namusundan sorumlu. Kimsenin bir başkasının namusunu sorgulamaya hakkı yok. Namustan bahsedenler önce bize ayakkabı kutularını, boy boy kasaları ve para sayma makinelerini açıklasınlar” dedi.