Bülent Arınç, FETÖ soruşturması kapsamında tutuklu olduğu cezaevinde ölen 84 yaşındaki Nusret Muğla'nın ardından 'Sana ve arkadaşlarına faydalı olamadığım gibi kendime de faydalı olamadım' dediği bir mesaj yayımladı.

Arınç'tan FETÖ tutuklusu Nusret Muğla'nın ölümü sonrası taziye mesajı

AKP'nin kurucularından, eski TBMM Başkanı ve eski Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç, FETÖ soruşturması kapsamında cezaevinde bulunan ve dün koronavirüsten hayatını kaybeden 84 yaşındaki Nusret Muğla için “Nusret Ağabeyin ardından” başlıklı bir taziye mesajı yayınladı.

“Nusret Ağabey ile lise yıllarımda tanışmıştım” diyerek mesajına başlayan Bülent Arınç, Nusret Muğla için "Kendisi gibi pırıl pırıl insanlarla kitap okur, sohbet yapardık. Sonra berberlikten ayrıldı ve küçük bir kavaf dükkanı açtı. Aynı hizmetine orada devam etti; artık Kavaf Nusret Ağabey olmuştu. Sonra ‘Hizmet Hareketi’ olarak bildiği yolda eğitim faaliyetlerine destek olmaya başladı. Kısıtlı imkânlarını bu yolda kullandı" dedi.

Arınç, "Doğru bildiklerimi söylediğim için ben de hakaret gördüm, azarlandım, horlandım, Fetöcü olarak hedef gösterildim. Sana ve arkadaşlarına faydalı olamadığım gibi kendime de faydalı olamadım" dediği mesajında Nusret Muğla'dan "helallik" istedi.

Arınç mesajında "Kendisine 2 yıl önce geçmiş olsun ziyaretinde bulunmuştum. Kimseye kırgın ya da küskün değildi. 15 Temmuz hain darbe girişiminin bir felaket olduğuna inanıyor ve kendisinin ve arkadaşlarının haksız yere terörist olma iddiası ile yargılandığını, bunun aileler için büyük travmalara neden olduğunu düşünüyordu. Haksızlıkların giderilmesi için benim de elimden geleni yapmamı istemişti. Hakkındaki karar onandıktan sonra cezaevine alındı. Kalp ve çeşitli rahatsızlıklardan dolayı çok sayıda ilaç kullanıyor, kendi başına hayatını idame ettirmekte güçlük çekiyordu. Maalesef tam teşekküllü üniversite hastanesinden alınan raporlar Adli Tip Kurumu tarafından onanmadığı için cezaevi şartlarında kalmaya devam etti," ifadelerini kullandı.