Arjantin'de Paola de Simone adlı bir profesör ders anlatırken koronavirüs nedeniyle fenalaşarak hayatını kaybetti.

Arjantin’de bir akademisyen, ders anlatırken Covid-19 nedeniyle hayatını kaybetti

Türkiye’nin de aralarında bulunduğu birçok ülkede okulların açılması ve yüz yüze eğitimin nasıl olması gerektiği gibi konular tartışılırken, Arjantin’in başkenti Buenos Aires’teki Universidad Argentina de la Empresa’da siyaset ve uluslararası ilişkiler dersi veren 46 yaşındaki Paola de Simone adlı profesör, online eğitim verdiği sırasında nefes nefese kaldı ve hayatını kaybetti.

Washington Post'un aktardığına göre; Üniversite koordinatörünün yaptığı açıklamada Simone’un sürekli öksürük çekmesine rağmen çalışmaya devam ettiği belirtidi. Ders sırasında fenalaşan akademisyene öğrencileri, “Adresinizi söyleyin size ambulans gönderelim” çağrısında bulunduğu De Simone’nın daha sonra yere yığıldığı söyledi.

"SAĞLIK DURUMU İYİ DEĞİLDİ"

La Noticia gazetesi de, ölmeden önce eğitimcinin sağlık durumunun iyi olmadığını yazarken, “Covid-19 semptomları gösteriyordu. Bir ayı aşkın bir süredir bunlarla yaşıyordu” yorumunu yaptı.

De Simone’nin öğrencilerinden Ana Breccia, “Ben sınıf arkadaşlarım o dersteydik. Zatürre olduğunu söyledi ve kötü hissettiğini dile getirdi. Daha sonra ders sunumlarını değiştirememeye ve konuşamamaya başladı. Dengesini de yitirdi” dedi.