Arjantin'in Dünya Kupası zaferi dış basında geniş yer buldu. El Mundo Deportivo'nun haberinde "Messi, tarihin en iyisi" manşetini atarak, Arjantin'in mükemmel bir finalde Fransa'yı penaltılarda mağlup ederek, Dünya Kupası'nı kaldırdığı vurgulandı. İtalya basınından La Gazzetta dello Sport, "Messi, Tanrı'nın ayağı" manşetini attı.

Arjantin'in Dünya Kupası zaferi dış basında: "Messi, tarihin en iyisi"
Fotoğraf: DepoPhotos

2022 FIFA Dünya Kupası finalinde Fransa'yı penaltı atışlarında mağlup ederek Dünya Kupası'nı kazanan Arjantin'in bu başarısı, dış basında geniş şekilde yer aldı.

İtalya basınından La Gazzetta dello Sport, "Messi, Tanrı'nın ayağı" manşetini atarken, Arjantin'in tüm zamanların en iyi finalinden Dünya Şampiyonu olarak çıktığını yazdı.

Gazetenin final maçına ilişkin haberinde "İnanılmaz bir maç. Leo (Messi) kariyerinde eksik olan kupayı tamamlayarak Maradona'ya ulaşıyor. Leo kariyerini mükemmel şekilde tamamladı. 36 yıl önce Maradona'nın yaptığı gibi halkına Dünya Şampiyonluğunu getirdi" ifadelerini kullandı.

Fransa'nın teknik direktör Didier Deschamps'ın oyuna gençleri almasıyla 2-0'dan döndüğü, ancak penaltılarda yıkıldığı belirtildi.

arjantin-in-dunya-kupasi-zaferi-dis-basinda-messi-tarihin-en-iyisi-1102268-1.

Corriere dello Sport gazetesi "MaraDoha" manşetiyle Arjantin'in Katar'da kazandığı Dünya Şampiyonluğunu, Messi'nin Dünya Kupası'nı öptüğü fotoğrafla verdi.

Gazetenin ilk sayfasında, "Messi, Diego gibi. Dünya Kupası, Fransa’yı penaltılarda yenen Arjantin'e" ifadesi kullanıldı.

Haberde, "Çok güzel bir final maçıydı. Deschamps'a Mbappe'nin hat-trick'i yetmedi. Leo, iki gol attı ve tarihe geçti" ifadeleri yer aldı.

Diego Maradona’nın futbolculuğu döneminde uzun yıllar formasını giydiği Napoli’de de Arjantin’in zaferinin kutlandığı belirtilen haberde, Messi’nin Dünya Kupalarında boy gösterdiği 16 yılın ardından zaferini ilan ettiği kaydedildi.

arjantin-in-dunya-kupasi-zaferi-dis-basinda-messi-tarihin-en-iyisi-1102269-1.

Corriere della Sera; "Messi, Arjantin'i dünyanın çatısına taşıyor" La Repubblica; "Efsaneler arasında. Arjantin, Fransa'yı penaltılarda yenerek 3. kez Dünya Şampiyonu", La Stampa; "Dünyanın kralı", Il Messaggero gazetesi; "Messi: Dünya O’nun ayakları altında", ANSA haber ajansı, "Arjantin Dünya Şampiyonu, Messi dünyanın çatısında" manşetleriyle Arjantin’in başarısını okuyucularına aktardı.

"TARİHİN EN İYİ FİNALİ"

İspanya'da gerek spor gerekse siyasi gazetelerde manşete çıkan Arjantin'de, kaptan Lionel Messi öne çıkarılan isim oldu.

Spor gazetelerinden Marca, Arjantin Milli Takımı'nın lakabı olan "gök mavililer" ile Messi isimlerini manşetinde kullanarak "Tarihin en iyi finalinde Arjantin üçüncü Dünya Kupası'nı kazandı. Leo artık layık olduğu Dünya Kupası'nın sahibi" diye yazdı.

arjantin-in-dunya-kupasi-zaferi-dis-basinda-messi-tarihin-en-iyisi-1102270-1.

"Gökte" başlığını atan AS gazetesi de "Turnuvanın en iyi oyuncusu ve finaldeki iki gol atan Messi'nin öne çıktığı Arjantin, üçüncü Dünya Kupası'nı kazandı" ifadelerine yer verdi.

El Mundo Deportivo'nun haberinde "Messi, tarihin en iyisi" manşetini atarak, Arjantin'in mükemmel bir finalde Fransa'yı penaltılarda mağlup ederek, Dünya Kupası'nı kaldırdığı vurgulandı.

arjantin-in-dunya-kupasi-zaferi-dis-basinda-messi-tarihin-en-iyisi-1102271-1.

Sport gazetesi de konuyla ilgili haberi, 1986 Dünya Kupası'nı kazanan Arjantin'de Diego Maradona'nın yarı finalde İngiltere'ye attığı gol için kullanılan "Tanrının eli" yakıştırmasını bu kez Messi için kullanarak, Lionel Messi'nin Dünya Kupası ile fotoğrafının üzerine "Tanrı var" ifadesiyle verdi.

Diğer İspanyol gazetelerinden El Pais, "Unutulmaz bir finalin ardından Messi'nin Arjantin'i taçlandırıldı", El Mundo "Messi işini bitirdi", ABC "Arjantin'in Dünya Kupası'ndaki üçüncü yıldızını Messi işledi", La Vanguardia "Messi artık Dünya Kupası'na sahip" başlıklarını attı.

Messi'nin maç sonrasında basına açıklamalarında, "Diego (Maradona) bu kupayı bana hediye edecekti. Kariyerimi bu kupayla kapatmak istiyordum. Artık daha fazlasını isteyemem." şeklindeki ifadesi İspanyol basınında öne çıktı.