İstanbul’un Arnavutköy’de ilçesinde yerli malı haftası nedeniyle evlerinden yemek getiren 50’ye yakın ortaokul öğrencisi, karın ağrısı ve mide bulantısı şikayeti nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Tedavisi devam eden öğrencilerin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Arnavutköy’de 50’ye yakın öğrenci, zehirlenme şüphesiyle hastanelere kaldırıldı
Fotoğraf: İHA

İstanbul’da Arnavutköy’de yerli malı haftası nedeniyle evlerinden getirdikleri yemekleri yiyen 50’ye yakın öğrenci zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırıldı.

Firdevs Lütfi Orgun Ortaokulu’nda bugün saat 13.30 sıralarında meydana gelen olayda, öğrencilerin evlerinden getirdiği yemekler öğlen saatlerinde düzenlenen program ile öğrencilere verildi.

Öğrenciler, yedikleri yemeklerden kısa süre sonra mide bulantısı ve karın ağrısı şikayetleri ile öğretmenlerine gitti. Çok sayıda öğrencinin aynı problemi yaşadığını fark eden öğretmenler, zehirlenme şüphesiyle sağlık ekiplerine haber verdi.

İhbar üzerine okula çok sayıda ambulans sevk edildi. Yaklaşık 50 öğrenci, ambulanslar ile Arnavutköy Devlet Hastanesi ve çevredeki başka hastanelere sevk edildi. Öğrencinin tedavilerinin devam ettiği sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Öğrencilerden birisinin velisi, “Doktorların söylediğine göre kısır ve pastadan olmuş zehirlenme. Yerli malı nedeni ile yapılıyor. Bir sınıf öğrenci buradalar şuanda öğrencilerin tedavisi devam ediyor” dedi.

“ÇOĞU KARIN AĞRISI ŞİKAYETİ İLE GELDİ”

Okulda öğretmen olarak görev yapan Muhlis Çakmak, “Hicret Mahallesi’nde bir ortaokulda öğrencilerimiz gıda zehirlenmesi yaşadılar biz hemen ambulansa haber verdik. Velilerimize haber verdik bizlerde buradayız öğrencilerimizin son durumu gayet iyi şuanda. Çoğu karın ağrısı şikayeti ile geldi şuanda dinleniyorlar” diye konuştu.

(İHA)