CHP’li Aygün, “Gittiğim yerlerde bana artık CHP’yi sormuyorlar, Haziran Hareketi’ni soruyorlar” dedi. EHP’den Öztürk ise “Tarih bitmemiştir, ezilenler onu yeniden yazıyor’ diye konuştu

Artık CHP’yi değil Haziran Hareketi’ni soruyorlar...

Birleşik Haziran Hareketi (BHH) Eskişehir Forumu Hasan Polatkan Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. BHH Forumu’na, konuşmacı olarak CHP Dersim Milletvekili Hüseyin Aygün ve EHP yöneticisi Hakan Öztürk katıldı.
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un da katıldığı forum Gezi Direnişi’nde yaşamını yitirenlerin anısına yapılan saygı duruşu ile başladı. Forumu’nda ilk konuşmayı yapan Hüseyin Aygün sözlerine Ali İsmail’i anarak başladı. “Burası Ali İsmail’in şehri, boğazım düğümleniyor. Gittiğim yerlerde bana artık CHP’yi sormuyorlar, Birleşik Haziran Hareketi’ni soruyorlar” diyen Aygün, “Yalancı Arap Baharı’ndan sonra gerçek baharın bize ne olduğunu Haziran Direnişi gösterdi” şeklinde konuştu.

'TARİH DEVAM EDİYOR'

Aygün’ün ardından söz alan Hakan Öztürk “3 fidanın devamı olan insanlar bir ayaklanma başlattı. TOMA’ya kafa tutan bu insanlar, bununla kalmayıp forumlarda kafa yordular. Bu ülkede kadınlar, işçiler ve zeytin ağaçları ölüyor. Birleşik Haziran Hareketi ile memleket meseleleri bizden sorulacak. Tarih bitmemiştir, ezilenlerin onu yeniden yazmasıyla devam edecektir” dedi.
ODTÜ’nün Vişnelik Tesisleri’nde siyasi parti, kitle örgütü, akademisyen, aydın, yazar ve bireylerin bir araya gelmesiyle kurulan Birleşik Haziran Hareketi ülke genelinde çeşitli forum, panel ve toplantılarla örgütlenmesini sürdürüyor.